Stränder på Kos – 15 magiska badplatser på ön

Kos är en fantastisk ö i Grekland med några av de bästa stränderna i Egeiska havet. Oavsett om du letar efter en livlig strand med massor av aktiviteter eller en lugn plats för avkoppling, har Kos något för alla.

Här är vår topp 15 lista över de bästa stränderna på Kos, tillsammans med några extra tips på andra bra stränder och badplatser.

1. Paradise Beach

Paradise Beach är en av de mest populära stränderna på Kos, och det är lätt att förstå varför. Den har fin, mjuk sand och klart, turkost vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer längs stranden.

Ett hett tips är att prova på vattensporter här, som jetski eller parasailing. Om du är där tidigt på morgonen kan du få en riktigt bra plats nära vattnet.

2. Tigaki Beach

Tigaki Beach är en lång och bred sandstrand som är perfekt för långa promenader. Här finns det gott om solstolar och parasoller att hyra. Parkering är lättillgänglig och det finns flera restauranger och barer i närheten.

Missa inte att besöka den lilla saltvattensjön Alikes som ligger nära stranden, där du kan se flamingos under vissa tider på året.

3. Agios Stefanos Beach

Agios Stefanos Beach är känd för sina ruiner av en gammal basilika som ligger precis vid stranden. Det är en sandstrand med några steniga partier.

Här finns parkering och några restauranger. Ett unikt tips är att snorkla runt ruinerna för en fascinerande upplevelse. Det är också en bra plats för att ta vackra foton med ruinerna i bakgrunden.

4. Therma Beach

Therma Beach är en unik strand med varma källor som rinner ut i havet. Stranden är en blandning av sand och sten.

Det finns parkering men inga restauranger, så ta med egen matsäck. Vattnet här är varmt och mineralrikt, perfekt för avkoppling.

Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att undvika folkmassorna och njuta av de varma källorna i lugn och ro.

5. Kardamena Beach

Kardamena Beach är en livlig sandstrand med massor av aktiviteter och nattliv. Det finns gott om parkering och ett stort utbud av restauranger och barer.

Detta är platsen att vara på om du vill ha en rolig dag på stranden och en livlig kväll.

Ett tips är att ta en båttur från Kardamena hamn till den närliggande ön Nisyros och besöka dess aktiva vulkan.

6. Marmari Beach

Marmari Beach är en vacker sandstrand som är perfekt för familjer. Här finns det gott om parkering och flera restauranger och barer.

Stranden är långgrund, vilket gör den idealisk för barn. Prova på att rida hästar längs stranden för en unik upplevelse. Det finns även vindsurfing och kitesurfing för de äventyrliga.

7. Agios Theologos Beach

Agios Theologos Beach är en avlägsen sandstrand som är perfekt för dem som söker lugn och ro. Det finns parkering och en eller två restauranger i närheten.

Stranden är känd för sina fantastiska solnedgångar, så stanna kvar till kvällen för att njuta av utsikten. Ett tips är att ta med en picknick och njuta av en romantisk middag på stranden.

8. Lambi Beach

Lambi Beach är en lång sandstrand nära Kos stad. Här finns gott om parkering och ett stort utbud av restauranger och barer. Stranden är populär för sin närhet till staden och sina många bekvämligheter.

Ett tips är att hyra en cykel och utforska området. Det finns även ett bra utbud av vattensporter för den som vill ha lite action.

9. Mastichari Beach

Mastichari Beach är en sandstrand med klart vatten och en avslappnad atmosfär. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Stranden är också en utmärkt plats för att ta en färja till den närliggande ön Kalymnos. Ett tips är att besöka Mastichari på kvällen när fiskebåtarna kommer in och köpa färsk fisk direkt från båtarna.

10. Psalidi Beach

Psalidi Beach är en blandning av sand och sten och är känd för sina vattensportmöjligheter. Det finns parkering och flera restauranger och barer.

Om du gillar windsurfing är detta platsen för dig. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen när vinden är som bäst för windsurfing.

11. Camel Beach

Camel Beach är en mindre känd strand som är en blandning av sand och sten. Det finns parkering men inga restauranger, så ta med egen matsäck.

Stranden är perfekt för en lugn dag med sol och bad. Ett tips är att ta med snorkelutrustning, eftersom vattnet är klart och det finns mycket att se under ytan.

12. Chryssi Akti Beach

Chryssi Akti Beach är en vacker sandstrand som är perfekt för avkoppling. Det finns parkering men inga restauranger, så ta med egen matsäck.

Stranden är känd för sitt kristallklara vatten. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att få en plats nära vattnet och njuta av den lugna atmosfären.

13. Exotic Beach

Exotic Beach är en sandstrand med en exotisk känsla. Det finns gott om parkering och några restauranger och barer.

Stranden är perfekt för dem som söker en avslappnad atmosfär med lite lyx. Ett tips är att hyra en solstol och parasoll för dagen och njuta av en cocktail från strandbaren.

14. Kefalos Beach

Kefalos Beach är en sandstrand som är populär bland både lokalbefolkningen och turister. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Stranden är också en utmärkt plats för vindsurfing. Ett tips är att besöka den närliggande Kastri-ön, som ligger precis utanför kusten och är lätt att nå med båt.

15. Aqua Blu Beach

Aqua Blu Beach är en exklusiv sandstrand som tillhör Aqua Blu Hotel. Det finns parkering och restauranger och barer på hotellet.

Stranden är perfekt för dem som söker en lyxig strandupplevelse. Ett tips är att boka en dag på hotellets spa för den ultimata avkopplingen.

PlaceringStrandTyp av strandParkeringRestauranger/Barer
1Paradise BeachSandJaJa
2Tigaki BeachSandJaJa
3Agios Stefanos BeachSandJaJa
4Therma BeachSand/StenJaNej
5Kardamena BeachSandJaJa
6Marmari BeachSandJaJa
7Agios Theologos BeachSandJaJa
8Lambi BeachSandJaJa
9Mastichari BeachSandJaJa
10Psalidi BeachSand/StenJaJa
11Camel BeachSand/StenJaNej
12Chryssi Akti BeachSandJaNej
13Exotic BeachSandJaJa
14Kefalos BeachSandJaJa
15Aqua Blu BeachSandJaJa

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Kos

1. Artemis Heaven Beach Bar

Artemis Heaven Beach Bar är en liten strand med en mysig bar. Perfekt för en lugn dag med god mat och dryck. Ett tips är att besöka baren på kvällen för att njuta av en drink medan du tittar på solnedgången.

2. Polemi Beach

Polemi Beach är en avlägsen sandstrand som är perfekt för dem som söker lugn och ro. Ta med egen matsäck och njut av avskildheten. Ett tips är att ta med en bok och njuta av en avkopplande dag i solen.

3. Limnionas Beach

Limnionas Beach är en liten sandstrand med några steniga partier. Det finns en restaurang i närheten och stranden är perfekt för snorkling. Ett tips är att ta med snorkelutrustning för att utforska det klara vattnet och det marina livet.

4. Markos Beach

Markos Beach är en sandstrand som är populär bland lokalbefolkningen. Det finns några restauranger i närheten och stranden är perfekt för en avslappnad dag. Ett tips är att prova på lokal mat på en av restaurangerna för en autentisk upplevelse.

5. Tam Tam Beach

Tam Tam Beach är en sandstrand med en avslappnad atmosfär. Det finns en populär strandbar och gott om parkering. Ett tips är att besöka strandbaren på kvällen för att njuta av livemusik och en fantastisk atmosfär.

6. Kamari Beach

Kamari Beach är en sandstrand som är perfekt för familjer. Det finns flera restauranger och barer i närheten och gott om parkering. Stranden är långgrund och säker för barn. Ett tips är att hyra en trampbåt och utforska kusten.

7. Lagada Beach

Lagada Beach är en sandstrand som är perfekt för dem som söker lugn och ro. Det finns parkering men inga restauranger, så ta med egen matsäck. Ett tips är att ta med en parasoll för att få lite skugga under de varma timmarna.

8. Xerokambos Beach

Xerokambos Beach är en avlägsen sandstrand med klart vatten. Perfekt för en lugn dag med sol och bad. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av lugnet innan andra besökare anländer.

9. Magic Beach

Magic Beach är en sandstrand med en magisk atmosfär. Det finns parkering och några restauranger i närheten. Ett tips är att stanna kvar till kvällen för att se den fantastiska solnedgången.

10. Sunny Beach

Sunny Beach är en sandstrand som är perfekt för en avslappnad dag. Det finns parkering och några restauranger i närheten. Ett tips är att ta med en picknick och njuta av en dag vid vattnet.

Hoppas du hittar din favoritstrand på Kos!

Lämna en kommentar