Upptäck Zakynthos Bästa Stränder: Din Ultimata Guide

Zakynthos, eller Zante som det också kallas, är en av Greklands mest populära öar och är känd för sina fantastiska stränder.

Oavsett om du är ute efter en lugn plats att koppla av eller ett livligt strandhäng med barer och restauranger, så har Zakynthos något för dig.

Här är en lista över de 12 bästa stränderna på ön, samt några andra bra alternativ att utforska.

Topp 12 Stränder på Zakynthos

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Navagio Beach är kanske den mest kända stranden på Zakynthos, och det är inte svårt att förstå varför. Den ligger på norra delen av ön och är bara tillgänglig med båt. Stranden är omgiven av höga klippor och har en vit sandstrand med turkost vatten. Här finns inget i form av restauranger eller barer, så ta med egen matsäck. Parkering finns vid utsiktsplatsen ovanför stranden.

2. Gerakas Beach

Gerakas Beach ligger på södra delen av ön och är en del av Zakynthos nationalpark. Det är en lång, sandig strand som är känd för sina sköldpaddor. Här finns parkering och några små tavernor i närheten. En perfekt plats för naturälskare och de som vill ha en lugn dag på stranden.

3. Porto Limnionas Beach

Porto Limnionas är en av de mer avlägsna stränderna, men väl värd ett besök. Den ligger på västkusten och är en stenstrand med kristallklart vatten, perfekt för snorkling. Det finns en restaurang och parkering i närheten, men inga andra faciliteter, så ta med vad du behöver för dagen.

4. Banana Beach

Banana Beach är en av de största och mest populära stränderna på Zakynthos. Den ligger på östkusten och har fin, gyllene sand. Här finns gott om solstolar, parasoller, restauranger och barer. Parkering finns i närheten, och det är en perfekt plats för familjer och vattensportentusiaster.

5. Kalamaki Beach

Kalamaki Beach ligger nära Laganas och är en lång, sandig strand som är perfekt för familjer. Här finns flera restauranger och barer längs stranden, och det är lätt att hitta parkering. Stranden är också en viktig plats för sköldpaddor, så var försiktig och respektera skyltarna.

6. Laganas Beach

Laganas Beach är den mest livliga stranden på Zakynthos och ligger på södra delen av ön. Det är en lång, sandig strand med massor av barer, restauranger och nattklubbar. Parkering finns i närheten, men det kan bli fullt snabbt, så kom tidigt. Perfekt för den som vill ha en dag på stranden följd av en natt med fest.

7. Tsilivi Beach

Tsilivi Beach ligger på nordöstra delen av ön och är en lång, sandig strand med klart vatten. Här finns gott om restauranger, barer och vattensporter. Parkering är lätt att hitta, och stranden är perfekt för familjer och par som vill ha en avslappnad dag.

8. Xigia Beach

Xigia Beach är känd för sitt svavelrika vatten, vilket ger en naturlig spa-upplevelse. Stranden är liten och stenig, men vattnet är klart och uppfriskande. Det finns en liten parkering och en taverna i närheten. Perfekt för en unik badupplevelse.

9. Dafni Beach

Dafni Beach ligger på södra delen av ön och är en avskild, sandig strand. Här finns några tavernor och parkering, men inga andra faciliteter. Stranden är en del av Zakynthos nationalpark och är en viktig plats för sköldpaddor. En lugn och naturskön plats att tillbringa dagen på.

10. Porto Zoro Beach

Porto Zoro Beach är en vacker, sandig strand på östkusten. Här finns några restauranger och barer, samt parkering i närheten. Stranden är omgiven av klippor och har klart vatten, perfekt för snorkling. En lugn och avkopplande plats.

11. Agios Nikolaos Beach

Agios Nikolaos Beach ligger på nordöstra delen av ön och är en liten, sandig strand med klart vatten. Här finns några restauranger och barer, och parkering är tillgänglig. Stranden är perfekt för en lugn dag med familjen eller vännerna.

12. Alykanas Beach

Alykanas Beach ligger på nordöstra delen av ön och är en lång, sandig strand med klart vatten. Här finns flera restauranger, barer och vattensporter. Parkering är lätt att hitta, och stranden är perfekt för familjer och par.

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Zakynthos

Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach är en liten, sandig strand på södra delen av ön. Här finns några tavernor och en liten parkering. Stranden är perfekt för en lugn dag med familjen.

Makris Gialos Beach

Makris Gialos Beach är en stenig strand på nordöstra delen av ön. Här finns klart vatten och är perfekt för snorkling. Det finns en liten parkering och en taverna i närheten.

Keri Beach

Keri Beach ligger på södra delen av ön och är en liten, stenig strand med klart vatten. Här finns några restauranger och barer, samt parkering i närheten. Perfekt för en lugn dag vid havet.

Marathias Beach

Marathias Beach är en avskild, stenig strand på södra delen av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen matsäck. Perfekt för den som vill ha en lugn och avskild plats.

Porto Roma Beach

Porto Roma Beach är en sandig strand på östkusten. Här finns några restauranger och barer, samt parkering i närheten. En lugn och avkopplande plats att tillbringa dagen på.

Vasilikoshalvön

Vasilikoshalvön är känd för sina många vackra stränder, inklusive Gerakas och Banana Beach. Här finns gott om restauranger, barer och vattensporter. Parkering är lätt att hitta, och det är en perfekt plats för en dagsutflykt.

Tabell över Topp 12 Stränder på Zakynthos

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Navagio BeachSandJaNej
2Gerakas BeachSandJaJa
3Porto LimnionasStenJaJa
4Banana BeachSandJaJa
5Kalamaki BeachSandJaJa
6Laganas BeachSandJaJa
7Tsilivi BeachSandJaJa
8Xigia BeachStenJaJa
9Dafni BeachSandJaJa
10Porto Zoro BeachSandJaJa
11Agios NikolaosSandJaJa
12Alykanas BeachSandJaJa

Hoppas denna guide hjälper dig att hitta de bästa stränderna på Zakynthos! Njut av din tid på denna fantastiska ö.

Lämna en kommentar