Stränder på Skiathos – 14 bästa platserna att bada på

Skiathos är en grekisk ö som är känd för sina fantastiska stränder och kristallklara vatten. Oavsett om du letar efter en livlig strand med massor av aktiviteter eller en avskild plats för att koppla av, har Skiathos något för alla.

Här är en guide till de 14 bästa stränderna på ön, samt några andra bra alternativ som är värda ett besök.

Topp 14 Stränder på Skiathos

1. Koukounaries Beach

Koukounaries Beach är utan tvekan den mest kända stranden på Skiathos. Här hittar du en lång, gyllene sandstrand som omges av en skog av pinjeträd.

Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer längs stranden. Detta är en perfekt plats för vattensporter som vindsurfing och vattenskidor.

Ett unikt tips är att ta en promenad genom pinjeskogen och upptäcka den lilla sjön Strofilia som ligger precis bakom stranden.

2. Lalaria Beach

Lalaria Beach är känd för sina vita klapperstenar och kristallklara vatten. Denna strand nås endast med båt, vilket gör den till en avskild och rofylld plats.

Det finns inga faciliteter här, så ta med dig allt du behöver för dagen. Ett tips är att besöka Lalaria tidigt på morgonen för att undvika folkmassorna och få bästa möjliga upplevelse av den spektakulära naturen.

3. Banana Beach

Banana Beach är en populär sandstrand som är känd för sitt livliga nattliv och unga publik. Det finns gott om parkering och flera barer och restauranger som spelar musik hela dagen.

Stranden är också känd för sina vattensporter, så det finns alltid något att göra här. För en mer avkopplande upplevelse, besök den mindre Little Banana Beach som ligger precis bredvid.

4. Troulos Beach

Troulos Beach är en familjevänlig sandstrand med lugnt vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en perfekt plats för en avkopplande dag med hela familjen. Ett unikt tips är att hyra en trampbåt och utforska de närliggande vikarna och stränderna.

5. Mandraki Beach

Mandraki Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring genom skogen. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck.

Detta är en perfekt plats för den som söker lugn och ro. Ett tips är att besöka den närliggande Elia Beach, som också är mycket vacker och lite mer avskild.

6. Agia Paraskevi Beach

Agia Paraskevi Beach är en lång sandstrand med gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en populär strand för både lokalbefolkningen och turister, och det finns alltid något att göra här. Ett tips är att besöka den lilla kyrkan Agia Paraskevi som ligger i närheten och erbjuder en fantastisk utsikt över stranden.

7. Vromolimnos Beach

Vromolimnos Beach är en vacker sandstrand med kristallklart vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en perfekt plats för att njuta av solen och havet. Ett unikt tips är att besöka stranden på kvällen för att uppleva en fantastisk solnedgång.

8. Megali Ammos Beach

Megali Ammos Beach är en lång sandstrand med gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en populär strand för både lokalbefolkningen och turister, och det finns alltid något att göra här. Ett tips är att prova någon av de lokala fiskrätterna på en av de många tavernorna längs stranden.

9. Agistros Beach

Agistros Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck.

Detta är en perfekt plats för den som söker lugn och ro. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av den i ensamhet.

10. Kanapitsa Beach

Kanapitsa Beach är en familjevänlig sandstrand med lugnt vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en perfekt plats för en avkopplande dag med hela familjen. Ett tips är att hyra en kajak och utforska den närliggande kusten och vikarna.

11. Kolios Beach

Kolios Beach är en vacker sandstrand med kristallklart vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Detta är en perfekt plats för att njuta av solen och havet. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att undvika folkmassorna.

12. Xanemos Beach

Xanemos Beach är en sandstrand som ligger nära flygplatsen. Det finns gott om parkering men inga restauranger eller barer.

Detta är en perfekt plats för att se flygplanen landa och lyfta. Ett tips är att ta med en picknick och njuta av en dag på stranden medan du tittar på flygplanen.

13. Kastro Beach

Kastro Beach är en avskild stenstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck.

Detta är en perfekt plats för den som söker lugn och ro. Ett tips är att besöka de gamla ruinerna av Kastro som ligger i närheten och erbjuder en fantastisk utsikt över havet.

14. Mikros Aselinos Beach

Mikros Aselinos Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck.

Detta är en perfekt plats för den som söker lugn och ro. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av den i ensamhet.

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Koukounaries BeachSandstrandJaJa
2Lalaria BeachStenstrandNejNej
3Banana BeachSandstrandJaJa
4Troulos BeachSandstrandJaJa
5Mandraki BeachSandstrandNejNej
6Agia Paraskevi BeachSandstrandJaJa
7Vromolimnos BeachSandstrandJaJa
8Megali Ammos BeachSandstrandJaJa
9Agistros BeachSandstrandNejNej
10Kanapitsa BeachSandstrandJaJa
11Kolios BeachSandstrandJaJa
12Xanemos BeachSandstrandJaNej
13Kastro BeachStenstrandNejNej
14Mikros Aselinos BeachSandstrandNejNej

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Skiathos

Tsougrias Beach

Tsougrias Beach är en vacker sandstrand som nås med båt. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig allt du behöver för dagen. Ett tips är att ta med en snorkelutrustning och utforska det rika undervattenslivet.

Maratha Beach

Maratha Beach är en liten sandstrand med lugnt vatten. Det finns parkering och en restaurang i närheten.

Detta är en perfekt plats för en avkopplande dag. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att undvika folkmassorna.

Achladies Beach

Achladies Beach är en familjevänlig sandstrand med lugnt vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer. Ett tips är att ta en båttaxi till Skiathos stad för en trevlig utflykt.

Diamandi Beach

Diamandi Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av den i ensamhet.

Platanias Beach

Platanias Beach är en vacker sandstrand med kristallklart vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att undvika folkmassorna.

Tzaneria Beach

Tzaneria Beach är en familjevänlig sandstrand med lugnt vatten. Det finns gott om parkering och flera restauranger och barer. Ett tips är att hyra en kajak och utforska den närliggande kusten och vikarna.

Ligaries Beach

Ligaries Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av den i ensamhet.

Aselinos Beach

Aselinos Beach är en vacker sandstrand med kristallklart vatten. Det finns parkering men inga restauranger eller barer. Ett tips är att ta med en picknick och njuta av en dag på stranden.

Elia Beach

Elia Beach är en avskild sandstrand som nås via en kort vandring. Det finns inga faciliteter här, så ta med dig mat och dryck.

Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att njuta av den i ensamhet.

Sklithri Beach

Sklithri Beach är en liten sandstrand med lugnt vatten. Det finns parkering och en restaurang i närheten.

Detta är en perfekt plats för en avkopplande dag. Ett tips är att besöka stranden tidigt på morgonen för att undvika folkmassorna.

Lämna en kommentar