Stränder på Andros – 15 bästa platserna för magiska bad

Andros, en av de mest fascinerande öarna i Kykladerna, är känd för sina spektakulära stränder. Oavsett om du letar efter avkoppling, äventyr eller en familjevänlig miljö, har Andros något för alla.

Här är en lista över de 15 bästa stränderna du absolut inte får missa!

1. Agios Petros Beach

Agios Petros Beach ligger nära Gavrio, Andros huvudhamn. Denna fantastiska sandstrand är idealisk för familjer tack vare sitt långgrunda vatten och mjuka sand.

Här finns gott om parkering och flera tavernor och kaféer i närheten där du kan njuta av en god måltid eller en kall drink. Det är en perfekt plats för en dag med sol och bad.

2. Zorkos Beach

Zorkos Beach är en av de mest avlägsna stränderna på Andros, men den är verkligen värd resan. Denna strand består av en blandning av sand och grus och erbjuder kristallklart vatten och en lugn atmosfär.

Det finns en liten taverna där du kan smaka på lokala rätter, och parkering är tillgänglig. Glöm inte att ta med en parasoll, eftersom skugga är en bristvara här.

3. Vitali Beach

Vitali Beach är en vacker stenstrand på östra sidan av Andros. Här hittar du klart turkost vatten, perfekt för snorkling.

Det finns en taverna där du kan njuta av lokala delikatesser och parkering finns i närheten. Stranden är omgivet av dramatiska klippor som ger en spektakulär bakgrund.

4. Achla Beach

Achla Beach är en av Andros mest ikoniska stränder. Denna sandstrand är omgiven av grönska och har en liten flod som rinner ut i havet, vilket skapar en unik miljö.

Det finns ingen taverna eller parkering, så du behöver ta med allt du behöver och vara beredd på en kort vandring för att komma dit. En perfekt plats för en äventyrlig dag.

5. Tis Grias to Pidima Beach

Denna strand, som betyder ”Den gamla damens hopp”, är känd för sin unika klippformation. Det är en sandstrand med klart vatten, idealisk för simning.

Det finns ingen parkering eller restauranger i närheten, så planera din resa i förväg. Stranden är en av Andros mest fotogeniska platser.

6. Fellos Beach

Fellos Beach är en lugn sandstrand nära Gavrio. Det är en perfekt plats för avkoppling med sin mjuka sand och lugna vatten.

Det finns parkering och en taverna i närheten där du kan njuta av traditionell grekisk mat. Stranden är också populär bland lokalbefolkningen, vilket ger en autentisk upplevelse.

7. Chrissi Ammos (Golden Sand) Beach

Chrissi Ammos Beach, även känd som Golden Sand Beach, är en av de mest populära stränderna på Andros.

Den har fin gyllene sand och klart vatten, idealiskt för både barn och vuxna. Det finns gott om parkering och flera strandbarer och tavernor längs stranden. En livlig plats med en härlig atmosfär.

8. Batsi Beach

Batsi Beach ligger i den charmiga byn Batsi och är en sandstrand med alla bekvämligheter du kan önska.

Det finns många restauranger, barer och kaféer i närheten, samt parkering. Perfekt för en dag med sol och bad, och du kan enkelt kombinera strandliv med att utforska byn.

9. Paraporti Beach

Paraporti Beach ligger nära huvudstaden Chora och är en sandstrand med både lugna och vågiga delar.

Det finns parkering och flera matställen i närheten. Ett bra val för de som vill kombinera strandliv med stadens bekvämligheter. Stranden är populär bland både turister och lokalbefolkning.

10. Gialia Beach

Gialia Beach är en liten men vacker stenstrand med klart vatten, perfekt för snorkling. Det finns en taverna och parkering i närheten, vilket gör det till en bekväm plats för en dagsutflykt.

Stranden är omgiven av grönska, vilket ger en avkopplande och naturskön miljö.

11. Ateni Beach

Ateni Beach är en avlägsen sandstrand med kristallklart vatten. Det finns ingen taverna eller parkering, så du behöver ta med allt du behöver.

En perfekt plats för de som söker lugn och ro. Stranden är omgiven av klippor och erbjuder en fantastisk utsikt över havet.

12. Vlychada Beach

Vlychada Beach är en stenstrand med klart vatten, idealiskt för snorkling.

Det finns ingen parkering eller taverna, så det är bäst att ta med egen mat och dryck. En avkopplande plats bort från folkmassorna, perfekt för en dag med total avkoppling.

13. Piso Gialia Beach

Piso Gialia Beach är en liten sandstrand med lugnt vatten, perfekt för familjer. Det finns en taverna och parkering i närheten, vilket gör det till en bekväm plats att tillbringa dagen.

Stranden är omgiven av träd som ger skugga under heta sommardagar.

14. Syneti Beach

Syneti Beach är en stenstrand med klart vatten, perfekt för snorkling. Det finns ingen taverna eller parkering, så det är bäst att vara förberedd.

En lugn och avskild plats för en avkopplande dag. Stranden är omgiven av klippor som ger en dramatisk bakgrund.

15. Apothikes Beach

Apothikes Beach är en sandstrand med klart vatten, idealiskt för simning. Det finns ingen taverna eller parkering, så ta med egen mat och dryck.

En avkopplande plats för en dag i solen. Stranden är omgiven av grönska och erbjuder en fridfull miljö.

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Andros

Gavrio Beach

Gavrio Beach är en liten sandstrand nära huvudhamnen. Perfekt för en snabb dopp innan eller efter färjan.

Det finns flera restauranger och kaféer i närheten, vilket gör det bekvämt att stanna till här.

Kypri Beach

Kypri Beach är en sandstrand med klart vatten, perfekt för simning.

Det finns parkering och en taverna i närheten, vilket gör det till en bekväm plats att tillbringa dagen. Stranden är populär bland både turister och lokalbefolkning.

Ormos Beach

Ormos Beach är en stenstrand med klart vatten, idealiskt för snorkling. Det finns ingen taverna eller parkering, så ta med egen mat och dryck. En avkopplande plats bort från folkmassorna.

Neimporio Beach

Neimporio Beach är en sandstrand nära Chora. Det finns flera restauranger och kaféer i närheten, samt parkering.

En bra plats för en dag med sol och bad, och du kan enkelt kombinera strandliv med att utforska staden.

Paralia Fellos

Paralia Fellos är en lugn sandstrand nära Gavrio. Det finns parkering och en taverna i närheten där du kan njuta av traditionell grekisk mat. En perfekt plats för avkoppling och att njuta av det lugna vattnet.

Sammanfattande Topplista

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Agios Petros BeachSandJaJa
2Zorkos BeachSand/GrusJaJa
3Vitali BeachStenJaJa
4Achla BeachSandNejNej
5Tis Grias to PidimaSandNejNej
6Fellos BeachSandJaJa
7Chrissi Ammos BeachSandJaJa
8Batsi BeachSandJaJa
9Paraporti BeachSandJaJa
10Gialia BeachStenJaJa
11Ateni BeachSandNejNej
12Vlychada BeachStenNejNej
13Piso Gialia BeachSandJaJa
14Syneti BeachStenNejNej
15Apothikes BeachSandNejNej

Där har du en komplett artikel om de bästa stränderna på Andros! Hoppas det hjälper dig att skapa en fantastisk guide för dina läsare.

Lämna en kommentar