Stränder på Kefalonia – 11 finaste stränderna på Kefalonia

Kefalonia, en av de största öarna i Joniska havet, är känd för sina fantastiska stränder och kristallklara vatten.

Här är en topplista på de 11 bästa stränderna du inte får missa, tillsammans med några andra bra badplatser.

Oavsett om du söker sandstränder, stenstränder eller något däremellan, har Kefalonia något för alla. Låt oss dyka in!

Topp 11 Stränder på Kefalonia

1. Myrtos Beach

Myrtos Beach är kanske den mest ikoniska stranden på Kefalonia. Den ligger på öns nordvästra kust och är känd för sitt turkosa vatten och vita stenstrand.

Här finns parkering ovanför stranden, och du kan ta en trappa ner. Det finns inga restauranger direkt på stranden, så ta med egen matsäck. Ett tips är att stanna till vid utsiktsplatsen ovanför för en fantastisk vy.

2. Antisamos Beach

Antisamos Beach ligger nära Sami och är en stenstrand med klart vatten, perfekt för snorkling.

Här finns gott om parkering och flera strandbarer och tavernor som serverar mat och dryck. Ett tips är att hyra en solstol och njuta av en dag vid havet.

3. Petani Beach

Petani Beach på Paliki-halvön liknar Myrtos med sina vita stenar och turkosa vatten.

Här finns parkering nära stranden och ett par restauranger och barer. Det är en bra plats för en avkopplande dag, och solnedgångarna här är spektakulära.

4. Makris Gialos Beach

Makris Gialos Beach ligger nära huvudstaden Argostoli och är en sandstrand med långgrunt vatten, perfekt för familjer.

Här finns gott om parkering, flera restauranger och barer samt möjlighet att hyra solstolar och parasoller. Ett tips är att prova på vattensporter som erbjuds här.

5. Skala Beach

Skala Beach är en lång sandstrand på öns södra kust. Här finns gott om parkering, många restauranger och barer samt solstolar och parasoller till uthyrning.

Stranden är perfekt för långa promenader och vattnet är klart och inbjudande.

6. Lourdas Beach

Lourdas Beach ligger på den södra kusten och är en sand- och grusstrand. Här finns parkering, flera tavernor och barer samt solstolar och parasoller.

Ett tips är att utforska de små vikarna längs kusten för en mer avskild badupplevelse.

7. Kaminia Beach

Kaminia Beach, även känd som Turtle Beach, ligger nära Skala och är en sandstrand som är känd för att vara en häckningsplats för sköldpaddor.

Här finns parkering och ett par tavernor. Stranden är långgrund och perfekt för barnfamiljer.

8. Emplisi Beach

Emplisi Beach ligger nära Fiskardo och är en liten stenstrand med kristallklart vatten.

Här finns begränsad parkering och inga restauranger, så ta med egen matsäck. Stranden är perfekt för snorkling och dykning.

9. Xi Beach

Xi Beach på Paliki-halvön är känd för sin röda sand och långgrunda vatten. Här finns gott om parkering, flera restauranger och barer samt solstolar och parasoller.

Ett tips är att prova den naturliga leran som sägs vara bra för huden.

10. Fteri Beach

Fteri Beach är en avskild pärla som endast nås med båt eller en lång vandring. Stranden består av vita stenar och klart vatten.

Det finns inga faciliteter, så ta med egen mat och dryck. Ett tips är att hyra en båt från Zola för en dagstur.

11. Foki Beach

Foki Beach nära Fiskardo är en liten vik med stenstrand och klart vatten. Här finns begränsad parkering och en taverna. Stranden är perfekt för snorkling och avkoppling i en lugn miljö.

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Kefalonia

Platis Gialos Beach

Platis Gialos Beach ligger nära Makris Gialos och är en sandstrand med långgrunt vatten. Här finns parkering, restauranger och barer samt solstolar och parasoller.

Agia Kyriaki Beach

Agia Kyriaki Beach är en stenstrand på Paliki-halvön. Här finns parkering och ett par tavernor. Stranden är perfekt för snorkling och dykning.

Avithos Beach

Avithos Beach ligger nära Argostoli och är en sandstrand med klart vatten. Här finns parkering, restauranger och barer samt solstolar och parasoller.

Ammes Beach

Ammes Beach ligger nära flygplatsen och är en sandstrand med långgrunt vatten. Här finns parkering, ett par tavernor och solstolar till uthyrning.

Spartia Beach

Spartia Beach är en liten sand- och stenstrand på södra kusten. Här finns begränsad parkering och en taverna. Stranden är lugn och perfekt för avkoppling.

Koroni Beach

Koroni Beach är en avskild sandstrand på södra kusten. Här finns ingen parkering nära stranden och inga faciliteter, så ta med egen mat och dryck.

Vatsa Beach

Vatsa Beach ligger på Paliki-halvön och är en sandstrand med klart vatten. Här finns parkering, en taverna och solstolar till uthyrning.

Agios Thomas Beach

Agios Thomas Beach är en liten sandstrand på södra kusten. Här finns begränsad parkering och en taverna. Stranden är perfekt för en lugn dag vid havet.

Kato Katelios Beach

Kato Katelios Beach är en sandstrand på södra kusten. Här finns parkering, flera tavernor och solstolar till uthyrning. Stranden är långgrund och perfekt för barnfamiljer.

Assos Beach

Assos Beach ligger i den pittoreska byn Assos och är en liten stenstrand. Här finns begränsad parkering och ett par tavernor. Stranden är perfekt för en lugn dag i en vacker miljö.

Topplista över Stränder på Kefalonia

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Myrtos BeachStenJaNej
2Antisamos BeachStenJaJa
3Petani BeachStenJaJa
4Makris Gialos BeachSandJaJa
5Skala BeachSandJaJa
6Lourdas BeachSand/GrusJaJa
7Kaminia BeachSandJaJa
8Emplisi BeachStenBegränsadNej
9Xi BeachSandJaJa
10Fteri BeachStenNejNej
11Foki BeachStenBegränsadJa

Kefalonia erbjuder en mängd fantastiska stränder för alla smaker. Oavsett om du föredrar sand, sten eller grus, finns det en strand för dig. Planera din nästa resa och upptäck dessa underbara badplatser!

Lämna en kommentar