Stränder på Syros – 12 finaste stränderna på ön

Syros är en av de mest charmiga öarna i Kykladerna, och dess stränder är inget undantag. Här hittar du allt från livliga sandstränder med full service till avskilda vikar där du kan njuta av lugnet.

I den här artikeln guidar vi dig genom de 12 bästa stränderna på Syros och ger dig tips på ytterligare badplatser som är värda ett besök.

Topp 12 Stränder på Syros

1. Galissas Beach

Galissas Beach är en av de mest populära stränderna på Syros och ligger på öns västra sida. Den här sandstranden är perfekt för familjer tack vare sitt lugna och grunda vatten.

Här finns flera restauranger, barer och kaféer längs strandpromenaden. Parkering är lättillgänglig och det finns solstolar och parasoller att hyra.

2. Kini Beach

Kini Beach ligger i den pittoreska byn Kini på västkusten. Den här sandstranden är omgiven av tavernor och kaféer där du kan njuta av lokala delikatesser.

Parkering finns i närheten och stranden är utrustad med solstolar och parasoller. Ett tips är att stanna kvar till kvällen för att uppleva en fantastisk solnedgång.

3. Agathopes Beach

Agathopes Beach är en vacker sandstrand belägen på öns södra sida. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och är populär bland både lokalbefolkningen och turister.

Här finns ett par restauranger och strandbarer, och det är lätt att hitta parkering i närheten. Ett perfekt ställe för snorkling!

4. Delfini Beach

Delfini Beach ligger nära Kini och är en av de mer avskilda stränderna på Syros. Den här sandstranden är idealisk för dem som söker lugn och ro.

Det finns en liten taverna vid stranden och parkering är tillgänglig. Stranden är också en bra plats för snorkling tack vare sitt klara vatten.

5. Megas Gialos Beach

Megas Gialos Beach är en lång sandstrand på sydöstra Syros.

Här finns flera hotell, restauranger och barer i närheten, vilket gör det till en bekväm plats att tillbringa dagen på. Parkering är lättillgänglig och det finns solstolar och parasoller att hyra.

6. Finikas Beach

Finikas Beach ligger i byn Finikas på sydvästra Syros. Den här sandstranden är välorganiserad med solstolar, parasoller och flera tavernor längs kusten.

Parkering finns i närheten och stranden är idealisk för familjer tack vare sitt lugna vatten.

7. Varvarousa Beach

Varvarousa Beach är en av de mer avlägsna stränderna på Syros, belägen på öns nordvästra sida.

Den här stenstranden är perfekt för den som söker en avskild plats att koppla av på. Det finns ingen organiserad service här, så ta med dig egen mat och dryck. Parkering är begränsad, så kom tidigt.

8. Komito Beach

Komito Beach ligger nära Agathopes och är en vacker sandstrand med kristallklart vatten. Det finns en liten taverna vid stranden och parkering är lättillgänglig.

Stranden är perfekt för snorkling och avkoppling.

9. Azolimnos Beach

Azolimnos Beach ligger på östkusten och är en populär sandstrand nära Ermoupolis. Här finns flera restauranger, barer och kaféer längs kusten.

Parkering är tillgänglig och stranden är utrustad med solstolar och parasoller. Ett bra ställe för en dagstur från huvudstaden.

10. Vari Beach

Vari Beach är en välorganiserad sandstrand på sydöstra Syros.

Här finns flera tavernor och kaféer längs stranden, samt solstolar och parasoller att hyra. Parkering är lättillgänglig och stranden är idealisk för familjer.

11. Achladi Beach

Achladi Beach ligger nära Vari och är en liten men charmig sandstrand. Här finns en taverna vid stranden och parkering är lättillgänglig. Stranden är perfekt för en lugn dag vid havet.

12. Lotos Beach

Lotos Beach ligger nära Kini och är en av de mer avskilda sandstränderna på Syros.

Här finns ingen organiserad service, så ta med dig egen mat och dryck. Parkering är begränsad, så kom tidigt för att få en plats.

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Syros

Americanou Beach

Americanou Beach är en liten, avskild stenstrand på öns västra sida. Det finns ingen organiserad service här, så ta med dig egen mat och dryck. Parkering är begränsad.

Paralia Ampela

Paralia Ampela är en lugn sandstrand på sydöstra Syros. Här finns en taverna vid stranden och parkering är lättillgänglig. Ett bra ställe för en avkopplande dag.

Paralia Lia

Paralia Lia är en avlägsen stenstrand på nordöstra Syros. Det finns ingen organiserad service här, så ta med dig egen mat och dryck. Parkering är begränsad.

Ermoupolis Beach

Ermoupolis Beach ligger nära huvudstaden och är en liten sandstrand. Här finns flera restauranger och kaféer i närheten. Parkering är tillgänglig och stranden är idealisk för en snabb dopp.

Paralia Fabrika

Paralia Fabrika är en liten sandstrand på södra Syros. Här finns en taverna vid stranden och parkering är lättillgänglig. Ett bra ställe för en lugn dag vid havet.

Grammata Beach

Grammata Beach är en avlägsen stenstrand på norra Syros. Det finns ingen organiserad service här, så ta med dig egen mat och dryck. Parkering är begränsad och stranden nås bäst med båt.

Topplista över Stränder på Syros

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Galissas BeachSandJaJa
2Kini BeachSandJaJa
3Agathopes BeachSandJaJa
4Delfini BeachSandJaJa
5Megas Gialos BeachSandJaJa
6Finikas BeachSandJaJa
7Varvarousa BeachStenBegränsadNej
8Komito BeachSandJaJa
9Azolimnos BeachSandJaJa
10Vari BeachSandJaJa
11Achladi BeachSandJaJa
12Lotos BeachSandBegränsadNej

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att hitta din favoritstrand på Syros!

Lämna en kommentar