Stränder på Tinos – 12 magiska platser att bada på

Tinos är en av de mest underskattade öarna i Grekland när det kommer till fantastiska stränder.

Här är en topp 12 lista över de bästa stränderna på Tinos, komplett med allt du behöver veta för att planera ditt besök.

1. Agios Fokas Beach

Agios Fokas är en av de mest populära stränderna på Tinos. Den ligger nära huvudstaden och har en lång, vacker sandstrand. Här finns gott om parkering, flera restauranger och barer direkt vid stranden. Perfekt för en dag med sol och bad!

2. Kolimvithra Beach

Kolimvithra är en bred och vacker sandstrand som ligger på den nordvästra delen av ön. Här finns både parkering och restauranger. Stranden är perfekt för både familjer och surfare tack vare sina varierande vågor.

3. Pachia Ammos Beach

Pachia Ammos är en lugn och avskild sandstrand som ligger på den östra sidan av ön. Här finns parkering men inga restauranger, så ta med egen picknick. Sanddynerna här är fantastiska att utforska.

4. Rochari Beach

Rochari är en charmig sandstrand som ligger nära byn Panormos. Här finns parkering och ett par restauranger. Stranden är känd för sin lugna atmosfär och kristallklara vatten.

5. Livada Beach

Livada är en stenstrand som ligger på den nordöstra delen av ön. Här finns parkering men inga restauranger. Stranden är känd för sina imponerande klippformationer och är perfekt för snorkling.

6. Agios Romanos Beach

Agios Romanos är en lång sandstrand på den sydvästra delen av ön. Här finns parkering och några restauranger. Stranden är perfekt för en lugn dag med sol och bad.

7. Apigania Beach

Apigania är en avskild sandstrand som ligger på den östra sidan av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så det är bäst att ta med egen mat och dryck. Perfekt för den som söker lugn och ro.

8. Agios Sostis Beach

Agios Sostis är en populär sandstrand som ligger nära huvudstaden. Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer. Stranden är idealisk för familjer och har ett brett utbud av faciliteter.

9. Kionia Beach

Kionia är en lång sandstrand som ligger nära huvudstaden. Här finns parkering och flera restauranger. Stranden är känd för sina arkeologiska ruiner som ligger precis i närheten.

10. Agios Ioannis Porto Beach

Agios Ioannis Porto är en vacker sandstrand som ligger på den östra sidan av ön. Här finns parkering och några restauranger. Stranden är perfekt för både bad och snorkling.

11. Agia Thalassa Beach

Agia Thalassa är en avskild sandstrand som ligger på den norra delen av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen picknick. Stranden är idealisk för den som vill undvika folkmassor.

12. Malli Beach

Malli är en liten och avskild sandstrand som ligger på den nordvästra delen av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så det är bäst att ta med egen mat och dryck. Perfekt för en lugn dag vid havet.

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Agios Fokas BeachSandstrandJaJa
2Kolimvithra BeachSandstrandJaJa
3Pachia Ammos BeachSandstrandJaNej
4Rochari BeachSandstrandJaJa
5Livada BeachStenstrandJaNej
6Agios Romanos BeachSandstrandJaJa
7Apigania BeachSandstrandNejNej
8Agios Sostis BeachSandstrandJaJa
9Kionia BeachSandstrandJaJa
10Agios Ioannis Porto BeachSandstrandJaJa
11Agia Thalassa BeachSandstrandNejNej
12Malli BeachSandstrandNejNej

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Tinos

Agios Petros Beach

Agios Petros är en lugn sandstrand som ligger på den västra sidan av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen picknick.

Kalyvia Beach

Kalyvia är en liten sandstrand som ligger nära byn Kalyvia. Här finns ingen parkering eller restauranger, men det är en perfekt plats för en avkopplande dag.

Ormos Isternion Beach

Ormos Isternion är en avskild sandstrand som ligger på den västra delen av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen mat och dryck.

Giannaki Beach

Giannaki är en charmig sandstrand som ligger nära byn Kardiani. Här finns parkering och några restauranger. Stranden är perfekt för en lugn dag med sol och bad.

Volax Beach

Volax är en liten stenstrand som ligger på den östra sidan av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, men det är en perfekt plats för snorkling.

Falatados Beach

Falatados är en avskild sandstrand som ligger nära byn Falatados. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen picknick.

Myrsini Beach

Myrsini är en liten sandstrand som ligger på den östra sidan av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, men det är en perfekt plats för en avkopplande dag.

Exomvourgo Beach

Exomvourgo är en stenstrand som ligger nära berget Exomvourgo. Här finns ingen parkering eller restauranger, men det är en perfekt plats för den som söker äventyr och naturupplevelser.

Marlas Beach

Marlas är en avskild sandstrand som ligger på den norra delen av ön. Här finns ingen parkering eller restauranger, så ta med egen mat och dryck.

Armenistis Lighthouse Beach

Armenistis Lighthouse Beach är en liten stenstrand som ligger nära fyren Armenistis. Här finns ingen parkering eller restauranger, men utsikten är fantastisk och det är en perfekt plats för en avkopplande dag.

Lämna en kommentar