Stränder på Paxos – 12 finaste stränderna på ön

Paxos är en liten juvel i det Joniska havet, känd för sina kristallklara vatten och pittoreska stränder.

Här har vi sammanställt en topp 12-lista över de bästa stränderna på Paxos, tillsammans med några andra fantastiska badplatser.

Oavsett om du letar efter en lugn vik eller en livlig strand med alla bekvämligheter, har Paxos något för alla. Låt oss dyka in!

Topp 12 Stränder på Paxos

1. Erimitis Bay Beach

Erimitis Bay Beach är en av de mest dramatiska och vackra stränderna på Paxos. Den ligger på västkusten och är känd för sina höga klippor och turkosa vatten.

Det är en stenstrand och det finns ingen parkering eller restauranger i närheten, så ta med egen mat och dryck. Tips: Besök stranden vid solnedgången för en fantastisk vy över havet.

2. Kipiadi Beach

Kipiadi Beach är en av de längsta stränderna på Paxos och ligger på östkusten. Det är en stenstrand med bra parkeringsmöjligheter.

Det finns inga restauranger eller barer, men det är en perfekt plats för en lugn dag med picknick. Tips: Ta med snorkelutrustning, då vattnet är klart och perfekt för snorkling.

3. Harami Beach

Harami Beach ligger i den charmiga byn Lakka på norra Paxos. Det är en sandstrand med bra parkeringsmöjligheter och flera restauranger och barer i närheten.

Stranden är idealisk för familjer med barn tack vare sitt lugna vatten. Tips: Prova en av de lokala tavernorna för en autentisk grekisk måltid.

4. Orkos Beach

Orkos Beach är en avskild stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns parkering i närheten men inga restauranger eller barer, så ta med egen matsäck.

Stranden är perfekt för den som söker lugn och ro. Tips: Gå en bit bort från huvudstranden för att hitta din egen privata vik.

5. Kloni Gouli Beach

Kloni Gouli Beach är en sandstrand belägen nära Gaios, huvudorten på Paxos. Det finns bra parkeringsmöjligheter och några restauranger och barer i närheten.

Stranden är populär bland både lokalbefolkningen och turister. Tips: Kom tidigt på dagen för att få en bra plats.

6. Mongonissi Beach

Mongonissi Beach är en sandstrand på södra Paxos, känd för sitt lugna och grunda vatten. Det finns parkering och flera restauranger och barer i närheten.

Stranden är idealisk för familjer och vattensporter. Tips: Hyr en trampbåt för att utforska den närliggande kusten.

7. Monodendri Beach

Monodendri Beach är en stenstrand belägen på nordöstra Paxos. Det finns bra parkeringsmöjligheter och några restauranger och barer i närheten.

Stranden är populär för snorkling och vattensporter. Tips: Besök Monodendri Beach tidigt på morgonen för att undvika folkmassorna.

8. Levrechio Beach

Levrechio Beach är en stenstrand på östkusten av Paxos, nära byn Loggos. Det finns bra parkeringsmöjligheter och några restauranger och barer i närheten.

Stranden är lugn och perfekt för en avkopplande dag. Tips: Ta en promenad längs kusten för att upptäcka små, avskilda vikar.

9. Marmari Beach

Marmari Beach är en stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns bra parkeringsmöjligheter men inga restauranger eller barer, så ta med egen matsäck.

Stranden är känd för sitt klara vatten och är perfekt för snorkling. Tips: Ta med en parasoll då det finns begränsat med skugga.

10. Voutoumi Beach (Antipaxos)

Voutoumi Beach är en vacker sandstrand på den närliggande ön Antipaxos. Det finns inga parkeringsmöjligheter, men du kan ta en båt från Paxos.

Det finns flera restauranger och barer i närheten. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten. Tips: Besök Voutoumi Beach tidigt på dagen för att undvika folkmassorna.

11. Mesovrika Beach (Antipaxos)

Mesovrika Beach är en sandstrand på Antipaxos, känd för sitt klara vatten och lugna atmosfär. Det finns inga parkeringsmöjligheter, men du kan ta en båt från Paxos.

Det finns inga restauranger eller barer, så ta med egen matsäck. Tips: Ta med snorkelutrustning för att utforska det marina livet.

12. Lakkos Beach

Lakkos Beach är en stenstrand på norra Paxos. Det finns bra parkeringsmöjligheter men inga restauranger eller barer, så ta med egen matsäck.

Stranden är perfekt för den som söker lugn och ro. Tips: Ta en promenad längs stranden för att hitta din egen privata plats.

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Erimitis Bay BeachStenstrandNejNej
2Kipiadi BeachStenstrandJaNej
3Harami BeachSandstrandJaJa
4Orkos BeachStenstrandJaNej
5Kloni Gouli BeachSandstrandJaJa
6Mongonissi BeachSandstrandJaJa
7Monodendri BeachStenstrandJaJa
8Levrechio BeachStenstrandJaJa
9Marmari BeachStenstrandJaNej
10Voutoumi BeachSandstrandNejJa
11Mesovrika BeachSandstrandNejNej
12Lakkos BeachStenstrandJaNej

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Paxos

Gianas Beach

Gianas Beach är en liten stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är perfekt för en lugn dag med sol och bad.

Stafiucha Beach

Stafiucha Beach är en avskild stenstrand på södra Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är idealisk för den som söker lugn och ro.

Kaki Lagkada Beach

Kaki Lagkada Beach är en stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är känd för sitt klara vatten och är perfekt för snorkling.

Kamini Beach

Kamini Beach är en liten stenstrand på norra Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är idealisk för en lugn dag med sol och bad.

Avlaki Beach

Avlaki Beach är en stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är känd för sitt klara vatten och är perfekt för snorkling.

Kanoni Beach

Kanoni Beach är en liten stenstrand på östkusten av Paxos. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och inga restauranger eller barer. Stranden är idealisk för en lugn dag med sol och bad.

Där har du det! En komplett guide till de bästa stränderna på Paxos. Hoppas du får en fantastisk tid på denna vackra ö!

Lämna en kommentar