Stränder på Thassos – 11 finaste platserna för sol & bad

Thassos är en fantastisk grekisk ö som är känd för sina underbara stränder. Här har vi samlat de bästa stränderna på Thassos för att hjälpa dig att planera din nästa resa.

Oavsett om du letar efter en avkopplande dag på en sandstrand eller en äventyrlig dag vid en stenstrand, har Thassos något för alla. Häng med och upptäck de bästa stränderna på denna vackra ö!

1. Golden Beach

Golden Beach är en av de mest populära stränderna på Thassos. Den ligger på östkusten och är känd för sin långa, gyllene sandstrand.

Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer längs stranden. Det är en perfekt strand för familjer eftersom den är långgrund och har klart vatten.

Ett tips är att ta en promenad längs stranden och njuta av den fantastiska utsikten över bergen.

2. Paradise Beach

Paradise Beach ligger på östkusten och är en annan favorit bland besökare. Denna sandstrand är omgiven av vacker natur och är känd för sin nudistvänliga del.

Det finns parkering i närheten och några restauranger och barer där du kan njuta av en god måltid. Ett tips är att komma tidigt på morgonen för att få en bra plats och njuta av den lugna atmosfären.

3. Aliki Beach

Aliki Beach ligger på sydöstra kusten och är en unik strand med både sand och sten. Här kan du utforska de historiska ruinerna som ligger precis vid stranden.

Det finns parkering, restauranger och barer i närheten. Vattnet är kristallklart och perfekt för snorkling. Ett tips är att ta med en snorkel och utforska undervattensvärlden.

4. Psili Ammos Beach

Psili Ammos Beach ligger på sydkusten och är en livlig sandstrand som är populär bland ungdomar. Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Stranden erbjuder också olika vattensporter som jetski och vindsurfing. Ett tips är att prova på en av vattensporterna för en extra rolig dag på stranden.

5. Metalia Beach

Metalia Beach ligger nära Limenaria på sydvästra kusten och är en stenstrand med en unik, industriell bakgrund. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är känd för sina gamla järnverksruiner som ger den en speciell atmosfär. Ett tips är att ta med bekväma skor om du vill utforska ruinerna.

6. Tripiti Beach

Tripiti Beach ligger på sydvästra kusten och är en lugn strand med både sand och sten. Här finns parkering och några restauranger och barer.

Stranden är känd för sina grottor som du kan utforska. Ett tips är att ta med en ficklampa om du vill utforska grottorna närmare.

7. Makryammos Beach

Makryammos Beach är en privat sandstrand som ligger nära Limenas på nordöstra kusten. Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer.

Stranden är känd för sin lyxiga atmosfär och är perfekt för en avkopplande dag. Ett tips är att boka en solstol i förväg för att garantera en plats.

8. Porto Vathy Beach

Porto Vathy Beach ligger på nordöstra kusten och är en exklusiv sandstrand med vit sand. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är känd för sin exklusiva atmosfär och kristallklara vatten. Ett tips är att ta med en bra bok och njuta av en avkopplande dag i solen.

9. Saliara (Marble) Beach

Saliara Beach, även känd som Marble Beach, ligger på nordöstra kusten och är en stenstrand med kristallklart vatten.

Här finns parkering men inga restauranger eller barer, så det är bäst att ta med egen matsäck.

Stranden är känd för sina vita stenar som ger vattnet en fantastisk turkos färg. Ett tips är att komma tidigt på morgonen för att undvika trängsel.

10. Potos Beach

Potos Beach ligger på sydkusten nära byn Potos och är en familjevänlig sandstrand. Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer längs stranden.

Stranden är perfekt för familjer och har en livlig atmosfär. Ett tips är att stanna kvar till kvällen och njuta av solnedgången från en av strandbarerna.

11. Livadi Beach

Livadi Beach ligger på sydöstra kusten och är en avskild strand med både sand och sten. Här finns parkering och några restauranger och barer.

Stranden är känd för sin lugna atmosfär och är perfekt för en avkopplande dag. Ett tips är att ta med en picknick och njuta av en lugn dag vid havet.

PlaceringStrandTypParkeringRestauranger/BarerNoteringar
1Golden BeachSandJaJaLånggrund, familjevänlig
2Paradise BeachSandJaJaNudistvänlig, vacker natur
3Aliki BeachSand/StenJaJaHistoriska ruiner, klart vatten
4Psili Ammos BeachSandJaJaLivlig, vattensporter
5Metalia BeachStenJaJaUnik, industriell bakgrund
6Tripiti BeachSand/StenJaJaGrottor, lugn atmosfär
7Makryammos BeachSandJaJaPrivat, lyxig
8Porto Vathy BeachSandJaJaExklusiv, vit sand
9Saliara BeachStenJaNej”Marble Beach”, kristallklart vatten
10Potos BeachSandJaJaFamiljevänlig, nära byn
11Livadi BeachSand/StenJaJaAvskild, lugn

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Thassos

Skala Potamia Beach

Skala Potamia Beach är en sandstrand som ligger nära byn Skala Potamia. Här finns parkering och flera restauranger och barer. Stranden är långgrund och familjevänlig.

Skala Panagia Beach

Skala Panagia Beach är en sandstrand som ligger nära byn Skala Panagia. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är känd för sin lugna atmosfär.

Glifoneri Beach

Glifoneri Beach är en liten sandstrand som ligger på nordkusten. Här finns parkering men inga restauranger eller barer. Stranden är perfekt för en avkopplande dag.

Papalimani Beach

Papalimani Beach är en sandstrand som ligger nära Limenas på nordkusten. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är populär bland lokalbefolkningen.

Nisteri Beach

Nisteri Beach är en sandstrand som ligger nära Limenas på nordkusten. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är känd för sitt klara vatten.

Limenas Beach

Limenas Beach är en sandstrand som ligger nära huvudstaden Limenas. Här finns gott om parkering och flera restauranger och barer. Stranden är livlig och perfekt för en dag i solen.

Pefkari Beach

Pefkari Beach är en sandstrand som ligger på sydkusten. Här finns parkering och flera restauranger och barer. Stranden är känd för sina vattensporter.

Giola Lagoon

Giola Lagoon är en naturlig pool som ligger på sydkusten. Här finns parkering men inga restauranger eller barer. Lagunen är perfekt för en äventyrlig dag.

Argyri’s Sea Beach

Argyri’s Sea Beach är en stenstrand som ligger på sydkusten. Här finns parkering men inga restauranger eller barer. Stranden är perfekt för snorkling.

Agios Ioannis Lukas Beach

Agios Ioannis Lukas Beach är en sandstrand som ligger på östkusten. Här finns parkering och några restauranger och barer. Stranden är känd för sin lugna atmosfär.

Lämna en kommentar