Stränder på Alonissos – 11 bästa badplatserna på ön

Alonissos är en av Greklands bäst bevarade hemligheter, känd för sina natursköna stränder och kristallklara vatten.

Här är en guide till de bästa stränderna på ön, komplett med tips om vad du kan förvänta dig när du besöker dem.

Oavsett om du letar efter en avskild vik eller en mer livlig strand med alla bekvämligheter, har Alonissos något för alla.

1. Agios Dimitrios Beach

Agios Dimitrios är en av de mest populära stränderna på Alonissos, och det är lätt att förstå varför.

Denna sandstrand ligger på den nordöstra delen av ön och erbjuder fantastisk utsikt över havet.

Här finns gott om parkering, och du hittar både restauranger och barer i närheten. Perfekt för en heldag med sol och bad.

2. Chrisi Milia Beach

Chrisi Milia är en sandstrand som ligger på den östra sidan av Alonissos. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och mjuka sand.

Det finns parkering nära stranden och flera restauranger där du kan njuta av en god måltid med utsikt över havet. Perfekt för familjer och par som vill koppla av.

3. Kokkinokastro Beach

Kokkinokastro är en stenstrand som ligger på den östra sidan av ön. Stranden är omgiven av röda klippor, vilket ger den en unik och dramatisk atmosfär.

Det finns parkering tillgänglig, och en liten taverna där du kan köpa snacks och drycker. Ett bra val för dem som gillar snorkling.

4. Leftos Gialos Beach

Leftos Gialos är en sand- och stenstrand på den södra delen av Alonissos. Den är känd för sitt lugna vatten och vackra omgivningar.

Här finns parkering och flera restauranger och barer där du kan njuta av lokala delikatesser. En perfekt plats för en avkopplande dag vid havet.

5. Roussoum Gialos Beach

Roussoum Gialos ligger nära Patitiri, öns huvudhamn. Denna stenstrand är populär bland både lokalbefolkning och turister.

Det finns gott om parkering, och flera restauranger och kaféer ligger precis vid stranden. En bra plats för att kombinera sol och bad med en god måltid.

6. Megali Ammos Beach

Megali Ammos är en avskild stenstrand på den norra delen av Alonissos. Det är en perfekt plats för dem som söker lugn och ro.

Det finns ingen organiserad parkering, men du kan parkera längs vägen. Ta med egen mat och dryck, eftersom det inte finns några restauranger i närheten.

7. Votsi Beach

Votsi är en liten stenstrand som ligger i en pittoresk vik på den östra sidan av ön. Stranden är omgiven av höga klippor och har en liten hamn med fiskebåtar.

Det finns parkering i närheten och några tavernor där du kan njuta av färsk fisk och skaldjur. En charmig plats för en lugn dag vid havet.

8. Glyfa Beach

Glyfa är en stenstrand på den södra delen av Alonissos. Stranden är känd för sitt klara vatten och vackra omgivningar. Det finns parkering och en liten taverna där du kan köpa snacks och drycker. Perfekt för snorkling och avkoppling.

9. Milia Beach

Milia är en sand- och stenstrand som ligger på den västra sidan av ön. Stranden är omgiven av tallskogar och erbjuder en lugn och avkopplande atmosfär. Det finns parkering och en taverna som serverar lokala rätter. En bra plats för en avkopplande dag i naturen.

10. Tzortzi Gialos Beach

Tzortzi Gialos är en sandstrand på den östra sidan av Alonissos. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och mjuka sand.

Det finns parkering och flera restauranger där du kan njuta av en god måltid med utsikt över havet. Perfekt för familjer och par som vill koppla av.

11. Mikros Mourtias Beach

Mikros Mourtias är en liten stenstrand på den södra delen av ön. Den är avskild och erbjuder en lugn och rofylld atmosfär. Det finns ingen organiserad parkering, men du kan parkera längs vägen. Ta med egen mat och dryck, eftersom det inte finns några restauranger i närheten.

Övriga Bra Stränder och Badplatser på Alonissos

Marpunta Beach

Marpunta är en sandstrand som ligger nära Patitiri. Det finns parkering och en taverna där du kan njuta av lokala rätter. En bra plats för en avkopplande dag vid havet.

Mourtias Beach

Mourtias är en sand- och stenstrand på den södra delen av ön. Det finns parkering och en liten taverna där du kan köpa snacks och drycker. Perfekt för snorkling och avkoppling.

Steni Vala Beach

Steni Vala är en stenstrand som ligger i en pittoresk vik på den östra sidan av ön. Det finns parkering och flera tavernor där du kan njuta av färsk fisk och skaldjur. En charmig plats för en lugn dag vid havet.

Spartines Beach

Spartines är en stenstrand på den södra delen av Alonissos. Det finns ingen organiserad parkering, men du kan parkera längs vägen. Ta med egen mat och dryck, eftersom det inte finns några restauranger i närheten.

Tsoukalia Beach

Tsoukalia är en stenstrand på den norra delen av ön. Det finns parkering och en liten taverna där du kan köpa snacks och drycker. Perfekt för snorkling och avkoppling.

Yalia Beach

Yalia är en sand- och stenstrand som ligger på den västra sidan av ön. Det finns parkering och en taverna som serverar lokala rätter. En bra plats för en avkopplande dag i naturen.

Kalamakia Beach

Kalamakia är en stenstrand som ligger i en pittoresk vik på den östra sidan av ön. Det finns parkering och flera tavernor där du kan njuta av färsk fisk och skaldjur. En charmig plats för en lugn dag vid havet.

Agios Petros Beach

Agios Petros är en sand- och stenstrand på den södra delen av ön. Det finns parkering och en liten taverna där du kan köpa snacks och drycker. Perfekt för snorkling och avkoppling.

Tourkoneri Beach

Tourkoneri är en stenstrand på den norra delen av Alonissos. Det finns ingen organiserad parkering, men du kan parkera längs vägen. Ta med egen mat och dryck, eftersom det inte finns några restauranger i närheten.

Tabell över Stränder på Alonissos

PlaceringStrandTyp av StrandParkeringRestauranger/Barer
1Agios DimitriosSandJaJa
2Chrisi MiliaSandJaJa
3KokkinokastroStenJaJa
4Leftos GialosSand/StenJaJa
5Roussoum GialosStenJaJa
6Megali AmmosStenNejNej
7VotsiStenJaJa
8GlyfaStenJaJa
9MiliaSand/StenJaJa
10Tzortzi GialosSandJaJa
11Mikros MourtiasStenNejNej

Nu är du redo att utforska Alonissos och njuta av några av de bästa stränderna som denna vackra ö har att erbjuda!

Lämna en kommentar