Stränder på Nisyros – 12 finaste stränderna på ön

Välkommen till Nisyros, den vulkaniska pärlan i Egeiska havet! Här väntar en unik kombination av dramatisk natur, kristallklart vatten och avkopplande strandliv.

I den här guiden tar vi dig med på en resa till öns 12 bästa stränder, från populära familjstränder till avskilda vikar.

Oavsett om du söker äventyr, romantik eller bara vill sola och bada, har Nisyros något för alla.

Låt oss dyka in i öns fantastiska stränder och upptäcka varför Nisyros är ett måste för alla som älskar sol, hav och vulkanisk skönhet!

1. Pali Beach – Den populära familjstranden

Pali Beach är utan tvekan Nisyros mest älskade strand. Den ligger på öns norra kust, bara en kort promenad från den charmiga byn Pali. Här hittar du en lång, bred sandstrand med kristallklart vatten som är perfekt för familjer. Det finns gott om parkeringsplatser, och längs stranden finns flera tavernor och barer där du kan njuta av en kall öl eller en traditionell grekisk måltid.

Vattnet är grunt och perfekt för barn, och det finns solstolar och parasoller att hyra. Ett tips är att komma tidigt på morgonen för att få de bästa platserna. Glöm inte att ta en promenad längs strandpromenaden på kvällen för att uppleva en fantastisk solnedgång!

2. Hochlaki Beach – Svartsandsstranden med vulkanisk charm

Hochlaki Beach är en unik upplevelse som du inte får missa. Denna svartsandsstrand ligger på öns östra kust och är ett perfekt exempel på Nisyros vulkaniska natur. Parkeringen är enkel och gratis, men det finns inga restauranger här, så packa en picknick!

Sanden är faktiskt små, svarta stenar som värms upp av solen, vilket gör det till en naturlig spa-upplevelse för dina fötter. Vattnet är otroligt klart och perfekt för snorkling. Ett pro-tips: Ta med badskor, då stenarna kan vara heta och lite vassa. Och missa inte chansen att ta några coola Instagram-bilder med den dramatiska svarta stranden som bakgrund!

3. Lies Beach – Den avskilda pärlan

Om du letar efter en lugn och avskild strand är Lies Beach ditt paradis. Den ligger på öns sydvästra kust och är lite svårare att nå, vilket gör den perfekt för dem som vill komma bort från folkmassor. Det finns begränsad parkering, så kom tidigt om du kör bil.

Stranden består av små stenar och har kristallklart vatten som är perfekt för simning och snorkling. Det finns inga faciliteter här, så ta med allt du behöver för dagen, inklusive vatten och snacks. Njut av lugnet, lyssna på vågornas brus och koppla av i en av Nisyros mest orörda miljöer. Ett tips: Ta med en parasoll för skugga, då det kan bli riktigt varmt här!

4. Gialiskari Beach – Perfekt för snorkling och dykning

Gialiskari Beach, belägen på öns nordöstra kust, är ett paradis för snorklare och dykare. Stranden består av små stenar och har kristallklart vatten med ett rikt marint liv. Det finns gott om parkering och en trevlig taverna där du kan njuta av färsk fisk och skaldjur efter ditt undervattensäventyr.

Ta med din egen snorkelutrustning och utforska de färgglada fiskarna och undervattensformationerna. För nybörjare finns det en lokal dykskola som erbjuder kurser och utflykter. Ett tips är att komma tidigt på morgonen när vattnet är som lugnast och sikten under ytan är bäst.

5. Katsouni Beach – Lugn och ro vid kristallklart vatten

Katsouni Beach är en dold pärla på Nisyros södra kust. Denna lilla sandstrand erbjuder en lugn och avkopplande atmosfär, perfekt för dem som vill komma bort från de mer populära stränderna. Parkeringen är begränsad, så var beredd på en kort promenad.

Det finns inga faciliteter här, så packa en picknick och allt du behöver för dagen. Vattnet är otroligt klart och perfekt för simning. Ta med en bra bok, en stor handduk och njut av den avslappnade atmosfären. Ett tips: Ta en promenad längs stranden och leta efter vackra stenar och snäckskal – Katsouni är känd för sina intressanta strandfynd!

6. Pachia Ammos Beach – Den gyllene sandstranden

Pachia Ammos, som betyder ”tjock sand” på grekiska, lever verkligen upp till sitt namn. Denna vackra sandstrand på öns västra kust erbjuder en fantastisk badupplevelse med sitt grunda, kristallklara vatten. Det finns gott om parkering och några trevliga tavernor i närheten där du kan njuta av en traditionell grekisk lunch.

Stranden är perfekt för familjer med barn, tack vare det långgrunda vattnet och den mjuka sanden. Det finns solstolar och parasoller att hyra, men kom ihåg att ta med egna leksaker och snorkelutrustning. Ett tips: Ta en promenad till den närliggande byn Nikia efter strandbesöket för att njuta av en fantastisk solnedgång över havet.

7. Avlaki Beach – En pittoresk vik med turkost vatten

Avlaki Beach är en liten, charmig stenig strand inbäddad i en pittoresk vik på Nisyros nordöstra kust. Den erbjuder en lugn och avkopplande atmosfär med sitt kristallklara, turkosa vatten. Det finns en bra parkeringsplats nära stranden, men inga restauranger, så packa en picknick!

Vattnet här är perfekt för simning och snorkling, med många intressanta klippformationer att utforska under ytan. Ta med badskor för att skydda fötterna mot de steniga partierna. Ett pro-tips: Ta med en uppblåsbar flytmadrass och flyt omkring i den lugna viken – det är en otroligt avkopplande upplevelse!

8. Mandraki Beach – Strandliv nära huvudstaden

Mandraki Beach ligger precis intill Nisyros huvudstad och erbjuder en bekväm strandupplevelse med alla faciliteter nära till hands. Stranden är stenig men har lagt ut trägångar för enklare access till vattnet. Det finns gott om parkering och många tavernor och kaféer längs strandpromenaden.

Denna strand är perfekt om du vill kombinera strandliv med att utforska staden. Du kan enkelt ta en paus från solen och strosa runt i Mandrakis charmiga gränder. Ett tips: Besök den närliggande vulkanen på morgonen och avsluta dagen med ett svalkande dopp och en god middag vid stranden.

9. Agia Irini Beach – Historisk charm och härligt bad

Agia Irini Beach, uppkallad efter det närliggande klostret, är en vacker stenig strand på Nisyros västra kust. Den erbjuder en unik kombination av historisk charm och fantastiskt badvatten. Parkeringen är begränsad, så var beredd på en kort promenad.

Det finns inga faciliteter här

fortsätt

9. Agia Irini Beach – Historisk charm och härligt bad

Agia Irini Beach, uppkallad efter det närliggande klostret, är en vacker stenig strand på Nisyros västra kust. Den erbjuder en unik kombination av historisk charm och fantastiskt badvatten. Parkeringen är begränsad, så var beredd på en kort promenad.

Det finns inga faciliteter här, så ta med allt du behöver för dagen. Vattnet är kristallklart och perfekt för simning och snorkling. Efter badet kan du utforska det vackra Agia Irini-klostret som ligger bara en kort promenad bort. Ett tips: Ta med en kamera för att fånga den fantastiska utsikten över havet och klostret – det är en bild du kommer att vilja spara!

10. Chochlaki Beach – Unik stenformation och klart vatten

Chochlaki Beach, också känd som ”Pebble Beach”, är en fascinerande strand på Nisyros östra kust. Den är täckt av små, runda, vulkaniska stenar som ger stranden en unik textur och utseende. Det finns en bra parkeringsplats, men inga restauranger, så packa en picknick.

Vattnet här är otroligt klart och perfekt för simning och snorkling. Ta med badskor för att skydda fötterna från de heta stenarna. Ett coolt tips: Samla några av de vackraste stenarna som souvenirer, men kom ihåg att inte ta för många för att bevara strandens naturliga skönhet.

11. Aspri Ammos Beach – Den vita sandstranden

Aspri Ammos, som betyder ”vit sand” på grekiska, är en vacker liten sandstrand på Nisyros sydöstra kust. Den vita sanden och det turkosa vattnet skapar en tropisk atmosfär som får dig att känna dig som på en karibisk ö. Parkeringen är begränsad, så var beredd på en kort promenad.

Det finns inga faciliteter här, så packa allt du behöver för dagen. Vattnet är grunt och perfekt för barn. Ta med snorkelutrustning för att utforska det rika marina livet. Ett tips: Kom tidigt på morgonen för att njuta av stranden i lugn och ro, och för att se den vackra soluppgången över havet.

12. Lefkos Beach – Dramatisk natur möter azurblått hav

Lefkos Beach är en imponerande stenig strand på Nisyros nordvästra kust, omgiven av dramatiska klippor och med utsikt över det azurblåa Egeiska havet. Det finns bra parkeringsmöjligheter och några trevliga tavernor i närheten där du kan njuta av färsk fisk och lokala specialiteter.

Vattnet här är djupt och perfekt för simning och dykning. Ta med badskor för att skydda fötterna från de steniga partierna. Ett pro-tips: Stanna kvar till solnedgången – utsikten härifrån när solen sjunker ner i havet är helt magisk och en av de bästa på ön.

PlaceringStrandTypParkeringRestauranger
1Pali BeachSandstrandJaJa
2Hochlaki BeachSvartsandstrandJaNej
3Lies BeachStenstrandBegränsadNej
4Gialiskari BeachStenstrandJaJa
5Katsouni BeachSandstrandBegränsadNej
6Pachia Ammos BeachSandstrandJaJa
7Avlaki BeachStenstrandJaNej
8Mandraki BeachStenstrandJaJa
9Agia Irini BeachStenstrandBegränsadNej
10Chochlaki BeachStenstrandJaNej
11Aspri Ammos BeachSandstrandBegränsadNej
12Lefkos BeachStenstrandJaJa

Fler pärlor att upptäcka på Nisyros

Thermiani Beach – Varma källor möter hav

Thermiani Beach är en unik upplevelse där varma vulkaniska källor möter havet. Denna steniga strand ligger på öns södra kust och erbjuder en naturlig spa-upplevelse. Det finns begränsad parkering och inga faciliteter, så kom förberedd.

Vattnet är en blandning av varmt källvatten och svalt havsvatten, vilket skapar en avkopplande och hälsosam badupplevelse. Ett tips: Besök tidigt på morgonen för att njuta av den unika atmosfären i lugn och ro.

Koumaro Beach – En gömd oas för lugnsökare

Koumaro Beach är en liten, avskild strand perfekt för dem som söker total avskildhet. Den ligger på öns sydvästra kust och är svår att nå, vilket gör den till en gömd pärla. Det finns ingen parkering, så var beredd på en kort vandring.

Stranden är stenig med kristallklart vatten, perfekt för simning och snorkling. Ta med allt du behöver för dagen, inklusive vatten och snacks. Ett tips: Ta med en bra bok och njut av tystnaden och det avkopplande ljudet av vågorna.

Nikia Beach – Pittoresk by med fantastisk havsutsikt

Nikia Beach är egentligen inte en strand, utan en vacker utsiktsplats i den pittoreska bergsbyn Nikia. Härifrån har du en fantastisk utsikt över havet och de omkringliggande öarna. Det finns parkering i byn och flera trevliga tavernor där du kan njuta av lokala specialiteter.

Efter att ha njutit av utsikten kan du utforska byns charmiga gränder och traditionella arkitektur. Ett tips: Besök det vulkanologiska museet i byn för att lära dig mer om Nisyros fascinerande geologi.

Emporios Beach – Vulkanisk strand med unik atmosfär

Emporios Beach ligger nära den gamla byn Emporios och erbjuder en unik strandupplevelse med sin vulkaniska sand och dramatiska omgivning. Det finns begränsad parkering och inga faciliteter, så packa allt du behöver.

Stranden är perfekt för dem som söker något annorlunda. Den mörka sanden och de vulkaniska klipporna skapar en nästan månskapsliknande atmosfär. Ett tips: Ta en promenad till den närliggande byn Emporios efter strandbesöket för att utforska dess spökstadsliknande charm och fantastiska utsikt.

Oavsett vilken strand du väljer på Nisyros, kommer du garanterat att bli förtrollad av öns unika charm och naturliga skönhet. Från populära familjstränder till avskilda vikar, erbjuder Nisyros en strandupplevelse för varje smak. Så packa солkrämen, ta med badkläderna och ge dig ut på ett äventyr bland Nisyros fantastiska stränder!

Lämna en kommentar