Stränder på Serifos – 14 magiska stränder på ön

Vill du ha kristallklart vatten, gyllene sand och avkopplande dagar i solen? Då har du kommit rätt! Serifos, en av Kykladernas dolda pärlor, erbjuder några av Greklands mest fantastiska stränder.

Från livliga stränder med barer och vattensporter till avskilda vikar där du kan koppla av i lugn och ro – här finns något för alla.

I den här guiden tar vi dig med på en resa till öns 14 bästa stränder. Så packa solkrämen, ta på dig flip-flops och låt oss dyka in i Serifos underbara strandliv!

1. Psili Ammos Beach

Okej, låt oss börja med en riktig pärla! Psili Ammos är som tagen ur en dröm med sitt turkosblå vatten och mjuka, vita sand. Den ligger på öns sydöstra kust och är perfekt för familjer tack vare det grunda vattnet. Det finns gott om parkeringsplatser och en mysig taverna där du kan äta lunch. Mitt tips? Ta med dig snorkelutrustning – undervattenslivet här är fantastiskt!

2. Livadi Beach

Livadi är strandversionen av ”mitt i smeten”. Den ligger precis vid Serifos huvudort, så här har du allt du behöver inom räckhåll. Massor av tavernor, barer och butiker längs strandpromenaden. Stranden är sandig och vattnet är grunt, perfekt för en simtur efter lunch. Parkering finns, men kan vara knepig under högsäsong. Prova att ta en kvällspromenad här – solnedgången är magisk!

3. Agios Sostis Beach

Agios Sostis är lite lugnare än Livadi, men fortfarande lättillgänglig. Den har en cool mix av sand och småsten, så ta med badskor om du är känslig. Det finns en chill beach bar där du kan sippa på en kall frappé medan du solar. Parkering finns och är oftast inte något problem. Mitt favoritställe för en avslappnad eftermiddag med en bra bok!

4. Ganema Beach

Ganema är en av mina personliga favoriter. Den har en unik blandning av sand och småsten som ger stranden karaktär. Vattnet här är superklart, perfekt för snorkling! Det finns en härlig taverna precis vid stranden där du kan njuta av färsk fisk. Parkering finns, men kom tidigt om du vill ha de bästa platserna. Protip: Ta en promenad längs stranden tidigt på morgonen – det är så fridfullt!

5. Livadakia Beach

Livadakia är som en lillebror till Livadi, men med sin egen charm. Sandstranden är mjuk och fin, och vattnet är perfekt för simning. Det finns några tavernor och beach bars här, så du behöver inte oroa dig för att bli törstig eller hungrig. Parkering är inga problem. Missa inte att prova på lite vattensporter här – det är superroligt!

6. Lia Beach

Lia är för dig som gillar det lite mer naturliga. Här finns inga faciliteter, så packa en picknick! Stranden är sandig och vattnet är kristallklart. Det finns parkering, men den sista biten ner till stranden är en kort promenad. Perfekt ställe att koppla av och komma bort från vardagen ett tag.

7. Vagia Beach

Vagia är en charmig liten strand med gyllene sand och klart vatten. Det finns en mysig taverna här där du kan njuta av en grekisk sallad med utsikt över havet. Parkering finns, men kan bli full under högsäsong. Ta med dig solskydd – det kan bli ganska varmt här!

8. Kalo Ambeli Beach

Kalo Ambeli är lite av en dold skatt. Den är inte lika känd som några av de andra stränderna, vilket gör den perfekt om du vill ha lite mer lugn och ro. Sandstranden är fin och vattnet är grunt. Parkering är begränsad, så kom tidigt. Ta med dig allt du behöver – det finns inga faciliteter här.

9. Megalo Livadi Beach

Megalo Livadi har en cool industrihistoria – kolla in de gamla gruvbyggnaderna! Stranden är en mix av sand och småsten, och vattnet är djupt och klart. Det finns några tavernor i närheten och gott om parkering. Perfekt för en dag med både strand och kulturhistoria!

10. Sikamia Beach

Sikamia är en av de mer avlägsna stränderna, men definitivt värd besöket. Sandstranden är vacker och vattnet är otroligt klart. Parkering är begränsad och det finns inga faciliteter, så var beredd! Ta med dig snorkelutrustning – fiskarna här är nyfikna!

11. Karavi Beach

Karavi är en lugn, sandig strand perfekt för dem som vill komma bort från trängsel. Vattnet är grunt och klart, idealiskt för simning. Det finns parkering men inga faciliteter, så packa en picknick. Missa inte att utforska de närliggande klipporna – utsikten är fantastisk!

12. Platis Gialos Beach

Platis Gialos är en lång, sandig strand med kristallklart vatten. Det finns några tavernor här och gott om parkering. Stranden är perfekt för långa promenader längs vattenbrynet. Prova att komma hit tidigt på morgonen för att se fiskebåtarna komma in med dagens fångst!

13. Avlomonas Beach

Avlomonas är en liten, charmig strand med en blandning av sand och småsten. Vattnet här är otroligt klart och perfekt för snorkling. Parkering är begränsad och det finns inga faciliteter, så var förberedd. Ta med dig kamera – solnedgången här är spektakulär!

14. Sykamia Beach

Sist men inte minst har vi Sykamia, en avlägsen sandstrand omgiven av vacker natur. Det finns begränsad parkering och inga faciliteter, så det här är för äventyrsälskaren. Vattnet är kristallklart och perfekt för simning. Missa inte att utforska de närliggande grottorna – de är häftiga!

PlaceringStrandTypParkeringRestaurangerPopularitet
1Psili AmmosSandJaJa★★★★★
2LivadiSandJaJa★★★★☆
3Agios SostisSand/StenJaJa★★★★☆
4GanemaSand/StenJaJa★★★★☆
5LivadakiaSandJaJa★★★★☆
6LiaSandJaNej★★★☆☆
7VagiaSandJaJa★★★☆☆
8Kalo AmbeliSandBegränsadNej★★★☆☆
9Megalo LivadiSand/StenJaJa★★★☆☆
10SikamiaSandBegränsadNej★★★☆☆
11KaraviSandJaNej★★☆☆☆
12Platis GialosSandJaJa★★☆☆☆
13AvlomonasSand/StenBegränsadNej★★☆☆☆
14SykamiaSandBegränsadNej★★☆☆☆

Övriga bra stränder och badplatser på Serifos

Koutalas Beach

Koutalas är en lugn, stenig strand perfekt för den som söker avskildhet. Vattnet är djupt och klart, idealiskt för snorkling. Det finns begränsad parkering men inga faciliteter. Ta med dig allt du behöver för en dag på stranden!

Agios Ioannis Beach

Agios Ioannis är en vacker, sandig strand med kristallklart vatten. Det finns några tavernor i närheten och gott om parkering. Perfekt för en avslappnad dag med familjen. Prova att hyra en kajak och utforska kusten!

Malliadiko Beach

Malliadiko är en liten, charmig strand med en blandning av sand och småsten. Vattnet är grunt och perfekt för barn. Det finns begränsad parkering men inga faciliteter. Ta med dig parasoll – det finns inte mycket naturlig skugga här.

Vaya Beach

Vaya är en vacker, avskild strand med gyllene sand och kristallklart vatten. Parkering är begränsad och det finns inga faciliteter, så kom förberedd. Perfekt för den som vill koppla av långt från civilisationen. Missa inte att utforska de närliggande klipporna – utsikten är fantastisk!

Så där har du det, kompis! En komplett guide till Serifos bästa stränder. Oavsett om du är ute efter party, avkoppling eller äventyr, finns det en strand för dig på denna vackra ö. Glöm inte solkrämen, och ha en fantastisk tid på Serifos!

Lämna en kommentar