Bästa grekiska öarna för par – 20 romantiska öar att besöka tillsammans

Drömmer du om en romantisk semester med din partner? Greklands öar erbjuder en perfekt blandning av sol, hav och kultur för par som vill komma bort från vardagen.

Det finns över 200 bebodda grekiska öar att välja mellan, var och en med sin egen charm och attraktioner. Jag har rest runt på många av dem och kan hjälpa dig hitta den perfekta ön för er två. Vare sig ni söker lugn och ro eller spännande äventyr finns det en grekisk ö som passar er.

1. Santorini

Santorini är en dröm för par som söker romantik. Du kommer att bli förälskad i de vita husen med blå kupoler som klänger sig fast vid klipporna.

Jag rekommenderar att ni tar en promenad i Oia vid solnedgången. Det är magiskt att se solen sjunka ner i havet medan himlen färgas i rosa och orange.

För en romantisk middag, boka bord på en restaurang med utsikt över kalderan. Njut av färsk fisk och lokala viner medan ni blickar ut över det glittrande Egeiska havet.

Ön är perfekt för båtluffare och ligger nära andra vackra öar som Ios och Naxos. Ta en dagstur och utforska grannöarna tillsammans.

Missa inte att bada vid Red Beach eller White Beach. Dessa färgglada stränder är unika för Santorini och ger fina möjligheter till romantiska stunder vid vattnet.

På kvällarna kan ni strosa hand i hand genom de smala gränderna i Fira. Stanna till vid en mysig bar och skåla i ouzo under stjärnorna.

2. Rhodos

Rhodos är en perfekt ö för par som vill uppleva romantik och äventyr. Jag älskar att vandra hand i hand längs de vackra stränderna här. Min favorit är Tsambika Beach med sitt kristallklara vatten.

På kvällarna kan ni njuta av en romantisk middag i Rhodos gamla stad. Jag rekommenderar att ni går vilse i de smala gränderna och hittar en mysig taverna. Maten smakar alltid bättre när man delar den med någon man älskar.

För en speciell upplevelse, ta en tur till Lindos. Den vita byn med sin akropolis är otroligt vacker. Ni kan rida på åsnor uppför backen eller gå till fots. Utsikten från toppen är helt fantastisk.

Vill ni ha lite mer action? Prova vindsurfing tillsammans i Ixia eller Ialyssos. Det är så kul att lära sig något nytt som par. Och skrattar gör man garanterat.

På Rhodos finns något för alla par. Oavsett om ni gillar historia, stränder eller äventyr kommer ni hitta er grej här.

3. Mykonos

Mykonos är en av de mest romantiska öarna i Grekland. Du och din partner kommer att älska de vackra stränderna och det kristallklara vattnet. Jag rekommenderar att ni besöker Agios Ioannis, som har Mykonos vackraste strand.

Ön är känd för sitt pulserande nattliv, men det finns gott om lugna platser för romantiska stunder också. Ta en promenad hand i hand genom de charmiga gränderna i Mykonos stad. Ni kan njuta av en romantisk middag med havsutsikt i solnedgången.

För lyxiga upplevelser finns det många fina hotell precis vid havet. Unna er en spa-behandling tillsammans eller bara koppla av vid poolen. Glöm inte att besöka några av öns berömda stränder som Platys Gialos och Psarou.

På kvällarna kan ni utforska de mysiga tavernorna eller ta en drink på en av de trendiga barerna. Mykonos har något för alla par, oavsett om ni söker avkoppling eller äventyr.

4. Kreta

Kreta är den största grekiska ön och ett perfekt val för par som söker romantik och äventyr. Jag älskar öns otroliga mångfald – från vackra stränder till historiska platser.

Missa inte att besöka den charmiga staden Chania. Promenera hand i hand längs den pittoreska hamnen och njut av en romantisk middag med havsutsikt.

För strandälskare rekommenderar jag Elafonissi med sitt rosa sand. Det är som taget ur en dröm! Ta med er picknick och tillbringa en avkopplande dag tillsammans.

Utforska också den imponerande Knossos-palatset, en fascinerande plats från den minoiska civilisationen. Det är spännande att vandra bland ruinerna och föreställa sig livet för tusentals år sedan.

Vill ni ha lite mer action? Ge er ut på en vandring i Samariaravinen. Det är en utmaning, men utsikten är värt varenda steg!

Glöm inte att smaka på den läckra kretensiska maten. Dela på en traditionell ”mezedes” och skåla i gott lokalt vin. Det är såna stunder som skapar minnen för livet!

5. Paros

Paros är en pärla bland de grekiska öarna för par som söker romantik. Jag har tillbringat många underbara stunder här med min partner.

Du kommer att älska de vackra stränderna och mysiga byarna med vitkalkade hus. Naoussa är en av mina favoritplatser – en charmig fiskeby med snirkliga gränder och härliga tavernor.

Ta en promenad hand i hand längs den pittoreska hamnen i Parikia. Njut av en romantisk middag med färsk fisk och lokalt vin medan solen går ner över havet.

För en avkopplande dag tillsammans rekommenderar jag Golden Beach. Den långa sandstranden är perfekt för lata dagar i solen.

Utforska också den närliggande ön Antiparos på en dagsutflykt. Den är mindre utvecklad och erbjuder en lugnare atmosfär.

Paros har allt du kan önska för en romantisk semester – vackra vyer, god mat och ett avslappnat tempo. Du kommer garanterat att skapa oförglömliga minnen här med din älskade.

6. Naxos

Naxos är en perfekt ö för par som söker romantik och avkoppling. Jag blev förälskad i de långa, vackra stränderna som sträcker sig längs kusten. Agios Prokopios och Agia Anna är två favoriter med sitt kristallklara vatten.

Ta en promenad hand i hand genom de charmiga gränderna i Naxos stad. Ni kommer att älska de vita husen och de blå dörrarna. Missa inte att äta middag på en taverna med utsikt över havet vid solnedgången.

För er som gillar äventyr rekommenderar jag en utflykt till Mount Zas. Utsikten från toppen är helt magisk. Packa en picknick och njut av den tillsammans.

Naxos har också spännande utflykter att erbjuda. Ni kan utforska antika tempel eller besöka pittoreska byar i inlandet. Det finns något för alla smaker.

Glöm inte att ta er tid att bara slappna av på stranden tillsammans. Naxos lugna tempo gör det lätt att varva ner och njuta av varandras sällskap.

7. Hydra

Hydra är en dröm för par som söker romantik och lugn. Jag älskar hur ön är helt bilfri – här tar ni er runt till fots eller på åsnerygg. Det ger en mysig och avslappnad stämning.

Strosa hand i hand genom de smala gränderna i huvudstaden. Ni hittar charmiga vita hus med färgglada dörrar och massor av blommor. Det är som att kliva rakt in i en vykortsbild!

Ta ett dopp tillsammans i det kristallklara vattnet vid någon av de fina stränderna. Byas Beach är min favorit för en romantisk dag vid havet.

På kvällen kan ni njuta av en underbar middag vid hamnen. Titta ut över båtarna medan solen går ner – det är helt magiskt! Prova den lokala specialiteten amygdalota, en läcker mandelkaka.

Vill ni ha lite äventyr? Gör en vandring upp till klostret Profitis Ilias. Utsikten över ön och havet därifrån är helt fantastisk. Det är den perfekta platsen för en picknick för två.

8. Zakynthos

Zakynthos är en dröm för par som söker romantik. Jag blev förälskad i öns kristallklara vatten och gyllene stränder första gången jag besökte.

Navagio Beach, även känd som Shipwreck Beach, är ett måste. Du och din partner kan beundra den rostiga skeppsvraket omgiven av turkost vatten och höga klippor.

På kvällarna rekommenderar jag en promenad längs hamnen i Zakynthos stad. Njut av en romantisk middag med färsk fisk och lokalt vin medan solen går ner.

För en äventyrlig upplevelse, ta en båttur till de Blå grottorna. Vattnet glittrar i olika nyanser av blått – det är magiskt att simma där tillsammans.

Missa inte heller Cameo Island, en liten ö sammankopplad med en träbro. Det är perfekt för en picknick eller att bara koppla av på stranden.

Zakynthos har något för alla par. Oavsett om ni gillar lugna stränder eller spännande äventyr, kommer ni hitta er egen lilla bit av paradiset här.

9. Milos

Milos är en dröm för par som söker romantik och äventyr. Jag blev helt förtrollad av öns unika landskap och färgglada stränder.

Du kommer älska Sarakiniko-stranden med sitt månliknande utseende. Ta med din partner dit för en oförglömlig solnedgång.

Missa inte att utforska de charmiga fiskebyarna. Klima är min favorit med sina färgglada hus precis vid vattnet. Det är som taget ur en saga!

För en romantisk upplevelse rekommenderar jag en båttur till öns havsgrottor. Du kommer bli mållös av de glittrande vattenfärgerna.

Milos har också otroliga stränder. Prova Papa Fragas för ett avskilt dopp. Eller varför inte picknick på den spektakulära Sarakiniko?

Mat är en viktig del av resan. Testa den lokala osten och honungen – helt fantastiskt gott! Njut av en romantisk middag med havsutsikt i någon av de mysiga tavernorna.

10. Folegandros

Folegandros är en dold pärla bland de grekiska öarna. Jag älskar hur den behållit sin genuina charm utan att vara överexploaterad. Ni kommer att bli förtrollade av de vitkalkade husen och de smala gränderna i Chora, öns huvudstad.

Stränderna här är fantastiska! Mitt favoritställe är Agali Beach, perfekt för er som vill koppla av tillsammans. Ta en romantisk promenad längs kusten och njut av det kristallklara vattnet.

För en minnesvärd kväll, rekommenderar jag att ni vandrar upp till kyrkan Panagia. Utsikten över solnedgången därifrån är magisk. Det är en upplevelse ni sent kommer att glömma.

Maten på Folegandros är utsökt. Prova den lokala specialiteten matsata, en pastarätt som smälter i munnen. Jag brukar alltid äta den på någon av de mysiga tavernorna i Chora.

Folegandros är ett utmärkt val för par som söker lugn och ro. Ni kommer att älska den avslappnade atmosfären och de vackra vyerna. Det är verkligen en plats där ni kan koppla av och njuta av varandras sällskap.

11. Skiathos

Skiathos är en perfekt ö för par som vill kombinera romantik med vacker natur. Jag älskar att strosa hand i hand längs de 60 stränderna som finns här. Lalaria Beach är min favorit med sitt kristallklara vatten och vita stenar.

För en romantisk utflykt rekommenderar jag en promenad i den grönskande naturen. Ni kan vandra på vackra leder med dramatiska vyer över havet. Det är så fridfullt och rofyllt.

På kvällarna gillar jag att äta middag på någon av de mysiga tavernorna i Skiathos stad. Prova den lokala maten och njut av solnedgången tillsammans. Det är så romantiskt!

Ni kan också ta en båttur runt ön för att se dolda vikar och stränder. Jag brukar packa en picknickkorg och hitta en egen liten strand för dagen. Det känns som att ha ett helt paradis för er själva.

Skiathos har en perfekt blandning av romantik, natur och avkoppling. Ni kommer garanterat få minnen för livet från er resa hit tillsammans.

12. Kefalonia

Kefalonia är en dröm för par som söker romantik och naturskönhet. Jag blev helt förälskad i öns kristallklara vatten och pittoreska byar.

Du och din partner kommer att älska att utforska de vackra stränderna tillsammans. Myrtos Beach är ett måste – sanden är så vit att den nästan bländar!

Ta en promenad hand i hand genom de charmiga gränderna i Fiskardo. Jag rekommenderar att ni stannar för en romantisk middag vid hamnen och beundrar solnedgången.

Vill ni ha lite äventyr? Hyr en båt och utforska de gömda vikarna längs kusten. Det finns inget mer romantiskt än att simma tillsammans i en avskild bukt.

Glöm inte att besöka Melissani-grottan. Den underjordiska sjön med sitt turkosa vatten är magisk. Jag lovar att det blir en upplevelse ni aldrig glömmer.

På kvällarna kan ni njuta av lokala viner och traditionell grekisk mat i Lassi eller Lixouri. Kefalonia är verkligen en perfekt ö för kärlekspar!

13. Amorgos

Amorgos är en ö som verkligen sticker ut bland de grekiska öarna. Jag blev förälskad i dess orörda skönhet och autentiska charm. Du kommer att älska de branta klipporna och kristallklara vattnet.

Stränderna här är fantastiska. Jag rekommenderar särskilt Agia Anna, där du kan njuta av en romantisk picknick med din partner. Vattnet är så klart att det nästan ser overkligt ut.

Ta en promenad genom de pittoreska byarna. Du kommer att känna dig som om du rest tillbaka i tiden. Chora, öns huvudstad, är särskilt vacker med sina vitkalkade hus och smala gränder.

För en oförglömlig upplevelse, besök Hozoviotissa-klostret. Det är inbyggt i en klippa och erbjuder en otrolig utsikt över havet. Det är perfekt för en romantisk solnedgång.

Missa inte att prova den lokala maten. Jag älskar särskilt patatato, en traditionell rätt med lamm och potatis. Det smakar ännu bättre när du delar det med din älskade under stjärnorna.

Amorgos är verkligen en av Greklands mest romantiska öar. Du och din partner kommer att skapa minnen här som varar livet ut.

14. Symi

Symi är en dröm för romantiska par. Jag älskar öns pittoreska hamn med pastellfärgade hus som klättrar uppför kullarna. Det är som att kliva in i en tavla!

Ta en promenad hand i hand genom de smala gränderna i Gialos. Ni kommer att bli förtrollade av den vackra neoklassiska arkitekturen.

Jag rekommenderar starkt en romantisk middag med havsutsikt. Solnedgångarna här är magiska och perfekta för att skapa minnen tillsammans.

Vill ni ha lite avskildhet? Ta en båttur till någon av de lugna vikarna. Nos och Agia Marina är mina favoriter för ett romantiskt dopp.

På kvällen kan ni njuta av en drink på en av de mysiga barerna i hamnen. Atmosfären är avslappnad och perfekt för att komma varandra närmare.

Kom ihåg att ta er tid här. Symi handlar om att sakta ner och njuta av varandras sällskap i en vacker miljö.

15. Skopelos

Skopelos är en dröm för par som söker romantik. Jag blev förälskad i öns gröna landskap och kristallklara vatten. Du och din partner kommer att älska de pittoreska byarna med vita hus och blå dörrar.

Ta en promenad hand i hand genom de smala gränderna i Skopelos stad. Ni kan njuta av en romantisk middag med havsutsikt på en av de många tavernorna.

För en extra speciell upplevelse, besök Agios Ioannis-kapellet. Det är känt från filmen Mamma Mia och många par väljer det för frieri eller bröllop.

Utforska öns vackra stränder tillsammans. Stafilos och Kastani är mina favoriter för en romantisk dag vid havet. Packa en picknick och njut av solnedgången.

Skopelos är perfekt för par som vill ha en blandning av avkoppling och äventyr. Hyr en bil och upptäck dolda vikar och charmiga byar. Eller ta en båttur runt ön för en oförglömlig dag tillsammans.

16. Ikaria

Ikaria är en unik ö för par som söker något annorlunda. Jag älskar den avslappnade stämningen här. Öborna lever längre än genomsnittet och du märker snabbt varför.

Stressa inte på Ikaria. Ta det lugnt och njut av livet tillsammans. Prova de varma källorna – perfekta för en romantisk kväll. Jag rekommenderar särskilt Therma.

Missa inte öns vilda festivaler. Dansa natten lång med din partner. Det är en upplevelse ni sent kommer glömma.

Utforska de gröna bergen hand i hand. Vandra bland pinjeskogar och upptäck dolda vikar. Jag gillar särskilt den lilla byn Christos Raches. Där verkar tiden stå stilla.

Maten på Ikaria är fantastisk och hälsosam. Prova lokala specialiteter som getost och vildhonung. Dela en flaska vin och njut av solnedgången tillsammans.

17. Tinos

Tinos är en pärla bland de grekiska öarna för par. Jag älskar den avslappnade atmosfären här. Du och din partner kommer att njuta av vackra stränder och pittoreska byar.

Ta en promenad hand i hand genom de smala gränderna i Pyrgos. Här hittar du fantastisk marmorkonst överallt. Jag rekommenderar att ni besöker någon av de lokala tavernorna och provar på den läckra maten.

För en romantisk upplevelse, åk till Volax. Denna unika by omgiven av runda klippor är som tagen ur en saga. Ni kan utforska området tillsammans och ta vackra bilder.

Glöm inte att besöka Panagia Evangelistria-kyrkan. Den är en viktig pilgrimsplats och har en imponerande arkitektur. Utsikten härifrån är helt magisk, perfekt för en romantisk stund.

Tinos erbjuder också härliga stränder. Kolympithra är min favorit för en avkopplande dag vid havet. Ta med en picknick och njut av solnedgången tillsammans.

18. Leros

Leros är en gömd pärla i Dodekanisos-ögruppen. Du kommer att älska den avslappnade atmosfären och de vackra stränderna. Jag har spenderat många romantiska kvällar här med min partner.

Ta en promenad hand i hand genom de pittoreska byarna. Platia är särskilt charmig med sina vita hus och blommande bougainvillea. Här kan ni njuta av en god middag på en mysig taverna.

Missa inte att besöka slottet i Pandeli. Utsikten över havet är fantastisk, särskilt vid solnedgången. Det är perfekt för en romantisk picknick.

För en avkopplande dag rekommenderar jag stranden Vromolithos. Vattnet är kristallklart och perfekt för snorkling. Ta med dig din partner och utforska den undervattensvärlden tillsammans.

På kvällen kan ni ta en drink i Agia Marina hamn. Titta på båtarna som glider förbi medan ni planerar morgondagens äventyr. Leros är verkligen en ö där tiden står stilla och kärleken blomstrar.

19. Samos

Samos är en perfekt ö för dig och din partner som vill ha en romantisk semester. Jag har själv besökt ön flera gånger och kan verkligen rekommendera den. Den gröna naturen och de vackra stränderna skapar en magisk stämning.

Ta en promenad hand i hand genom de charmiga byarna. Pythagorion är min favorit, med sina mysiga gränder och tavernor vid hamnen. Här kan ni njuta av en romantisk middag medan solen går ner över havet.

Missa inte att besöka de vackra stränderna. Tsamadou är perfekt för en avkopplande dag tillsammans. Det kristallklara vattnet och den mjuka sanden gör den till en riktig pärla.

För en speciell upplevelse, åk på en vinprovning. Samos är känt för sitt söta muskatellvin. Att smaka på de lokala vinerna tillsammans är både romantiskt och spännande.

Ni kan också utforska öns arkeologiska platser. Det ger er chansen att upptäcka Samos rika historia tillsammans. Heraion är särskilt imponerande och väl värt ett besök.

20. Lefkada

Lefkada är en ö som jag verkligen älskar. Du hittar den i Joniska havet och den är perfekt för par som vill ha en romantisk semester. Jag har besökt ön flera gånger och alltid blivit förälskad på nytt.

Stränderna här är helt otroliga. Porto Katsiki är min favorit – den har kritvitt sand och turkost vatten. Du och din partner kommer garanterat att njuta av långa promenader längs vattenbrynet.

Ön har också massor av romantiska aktiviteter för par. Jag rekommenderar varmt en båttur runt ön vid solnedgången. Det är så vackert att se solen gå ner över havet medan ni sitter tätt tillsammans.

Maten på Lefkada är också fantastisk. Prova de lokala specialiteterna tillsammans på någon av de mysiga tavernorna. Mitt tips är att beställa in flera små rätter och dela på dem.

För den aktiva är det kul att hyra en skoter och utforska ön tillsammans. Kör upp i bergen och njut av de fantastiska vyerna över havet. Det är ett minne ni kommer bära med er länge.

De bästa tiderna för att besöka grekiska öar som par

Valet av rätt årstid kan göra stor skillnad för er upplevelse på de grekiska öarna. Här är några tips baserade på mina resor som hjälper er att planera den perfekta parresan.

Klimat och väderförhållanden

Våren och hösten är mina favoritperioder att besöka de grekiska öarna med min partner. Från april till juni och september till oktober är vädret behagligt varmt utan att vara kvavt.

Ni slipper sommarhettans intensiva sol och kan njuta av långa promenader utan att svettas. Havet är fortfarande tillräckligt varmt för bad, särskilt i september.

På vintern är många öar lugna och avkopplande. Perfekt för er som vill ha lite egentid. Tänk bara på att många hotell och restauranger kan vara stängda under lågsäsong.

Evenemang och festivaler

Grekland har många festivaler som är roliga att uppleva tillsammans. I augusti firas ofta ”Panigiri” – lokala byfester med dans, musik och god mat.

Påsken är en speciell tid att besöka öarna. Ni kan delta i traditionella firanden och processioner. Det är väldigt stämningsfullt!

För er som gillar kultur rekommenderar jag Atens och Epidaurus festival i juni-augusti. Där kan ni se teater och konserter i antika amfiteatrar under stjärnorna. Så romantiskt!

Kom ihåg att boka i god tid om ni planerar att resa under populära evenemang. Det blir snabbt fullbokat, särskilt på de mindre öarna.

Romantiska aktiviteter att göra på grekiska öar

De grekiska öarna erbjuder många möjligheter för romantiska stunder. Här är några av mina favoritaktiviteter för par som vill njuta av kvalitetstid tillsammans i vacker miljö.

Strandpromenader och solnedgångar

Få saker är så romantiska som långa promenader längs stranden. På Santorini kan ni beundra fantastiska solnedgångar från Oia-byn. Jag rekommenderar att ni kommer dit i god tid för att hitta en bra plats.

Ta med er en picknick och njut av maten medan solen sjunker ner i havet. Det är magiskt! Många stränder är också perfekta för nattliga dopp under stjärnhimlen.

På Milos finns den unika Sarakiniko-stranden med sitt månliknande landskap. Där kan ni vandra bland de vita klippformationerna och ta fantastiska foton tillsammans.

Utforska lokala grekiska byar

Att strosa runt i pittoreska grekiska byar är både romantiskt och spännande. Ni får en inblick i det lokala livet och kan hitta dolda pärlor.

I den charmiga fiskebyn Klima på Milos kan ni beundra de färgglada båthusen. Ta en promenad längs hamnen och avsluta kvällen med en romantisk middag med havsutsikt.

På Santorini rekommenderar jag att ni utforskar de vitkalkade gränderna i Oia eller Fira. Där hittar ni mysiga caféer och butiker. Stanna och ta en glass eller ett glas vin på en takterrass med utsikt över kalderan.

Glöm inte att besöka någon lokal taverna för en äkta grekisk middag. Att dela på olika mezedes (smårätter) är både intimt och gott!

Vanliga frågor

Här är svar på några av de vanligaste frågorna om romantiska grekiska öar för par. Jag delar med mig av mina bästa tips baserat på egna resor.

Vilka är de mest romantiska grekiska öarna att besöka som par?

Santorini toppar min lista. De vita husen och blå kupolerna mot det klarblå havet är makalöst vackra. Solnedgången i Oia är magisk att uppleva tillsammans.

Mykonos är också väldigt romantisk med sina väderkvarnar och charmiga gränder. Stränderna är perfekta för avkoppling på tu man hand.

Vilka grekiska öar rekommenderas för en minnesvärd smekmånad?

Kreta är fantastisk för smekmånaden. Här finns allt från lyxiga resorts till mysiga byar och vackra stränder.

Paros är ett annat bra val med sin avslappnade atmosfär. Njut av god mat, vackra vyer och varandra.

Vilka grekiska öar erbjuder de bästa romantiska upplevelserna för par?

På Rhodos kan ni utforska den medeltida gamla staden hand i hand. Ta en romantisk båttur längs kusten eller njut av en middag vid solnedgången.

Santorini är oslagbart för romantiska promenader och middagar med havsutsikt. Ett besök i vingårdarna är också mysigt.

Vilka grekiska destinationer är mest prisvärda för ett kärleksfullt getaway?

Paros är både romantisk och prisvärd. Här får ni mycket för pengarna med fina stränder och god mat.

Naxos är ett annat bra budgetalternativ. Stränderna är fantastiska och priserna lägre än på de mest kända öarna.

På vilka grekiska öar kan man hitta de mest avskilda stränderna för par?

Milos har många undangömda vikar perfekta för romantik. Hyr en båt och hitta er egen privata strand.

På Zakynthos finns den berömda Navagio Beach. Lite svår att ta sig till, men väl värt besväret för avskildhet.

Hur väljer man den bästa grekiska ön för en romantisk resa?

Fundera på vad ni gillar att göra tillsammans. Vill ni ha lugn och ro eller mer aktiviteter?

Kolla upp klimatet för när ni planerar att åka. Vissa öar är mysigare under sommaren, andra på våren.

Tänk också på budget och restid. Det finns romantiska öar för alla smaker och plånböcker.

Lämna en kommentar