Stränder på Mykonos – Bästa platserna för sol & bad

Drömmer du om kristallklart vatten och mjuk sand mellan tårna? Då är Mykonos platsen för dig! Denna grekiska pärla i Kykladerna lockar med sina fantastiska stränder som passar alla smaker.

Vare sig du söker fest och liv eller lugn och ro har Mykonos något att erbjuda. Du kan välja mellan livliga stränder med massor av aktiviteter eller avskilda vikar där du får vara ifred.

Paradise Beach och Super Paradise Beach är perfekta om du vill festa, medan Ftelia Beach och Panormos Beach ger dig en lugn stund i solen.

Med så många underbara stränder att välja mellan kommer din semester på Mykonos garanterat bli minnesvärd.

De 5 hetaste stränderna på Mykonos

1. Elia – solsäker favorit

Elia är en pärla du inte får missa. Den långa sandstranden lockar med kristallklart vatten och massor av kul vattensporter.

Här finns gott om restauranger och barer längs stranden. Perfekt för en god middag eller drink i solnedgången. På kvällen vaknar stranden till liv med klubbar och barer i närheten.

2. Agios Ioannis – lugn oas

Vill du komma bort från folkmassor är Agios Ioannis rätt val. Den lugna stranden har mjuk sand och turkost vatten som får dig att smälta.

Du kan hyra parasoll och solstolar för en skön dag i solen. Längs stranden hittar du flera trevliga ställen för mat och dryck när du blir hungrig.

3. Paradise – festglädje vid havet

Paradise Beach är en klassiker på Mykonos. Här råder festlig stämning med ankrade lyxyachter i vattnet.

Den mjuka sanden och det turkosa vattnet lockar många besökare. Vill du ha action finns det gott om vattensporter som vattenskidor och båtturer. Barer och restauranger längs stranden ser till att du inte går hungrig eller törstig.

4. Lia – gömd pärla

Lia är ett hemligt paradis för dig som söker lugn och ro. Den avskilda stranden bjuder på mjuk sand och kristallklart vatten.

Hyr en solstol och parasoll för en avkopplande dag. När du blir hungrig finns det flera mysiga ställen längs stranden för en bit mat eller uppfriskande drink.

5. Agios Stefanos – något för alla

Agios Stefanos är en populär strand med härlig mix av lugn och aktivitet. Den mjuka sanden och det turkosa vattnet är en dröm.

Här kan du välja mellan att bara slappa eller testa på spännande vattensporter. Längs stranden hittar du flera trevliga ställen för en god lunch eller svalkande drink.

Oavsett vilken av dessa fem stränder du väljer kommer du få uppleva det bästa Mykonos har att erbjuda!

Fler fantastiska stränder att upptäcka på Mykonos

Agia Anna – en oas av lugn

Agia Anna är en gömd pärla på Mykonos sydöstra kust. Här väntar en fridfull upplevelse med kristallklart vatten och len sand. Du kan koppla av i solen eller utforska de vackra klipporna.

Stranden är perfekt för dig som söker en lugn dag borta från folkmassorna. Ta med dig en bok och njut av havets lugnande brus.

Plaka – en populär favorit

Plaka lockar både turister och lokalbefolkning med sin vita sand och azurblå vatten. Det är en av Mykonos största stränder och erbjuder gott om plats för alla.

Här kan du sola, bada eller bara promenera längs vattenbrynet. Missa inte den fantastiska utsikten över havet från klipporna.

La Concha – en avskild pärla

På öns norra del hittar du La Concha, en av Mykonos mest spektakulära stränder. Den avskilda platsen gör den perfekt för dig som vill komma bort från allt.

Njut av den vackra sandstranden och det kristallklara vattnet. Ta en promenad längs klipporna och stanna kvar för att se den magiska solnedgången.

Oavsett vilken strand du väljer, kommer du att få en oförglömlig upplevelse. Mykonos stränder är kända för sin skönhet och charm. Du kommer garanterat att hitta din egen favorit bland öns många pärlor.

Utforska stränder på grannöar

Naxos – en pärla i Kykladerna

Gillar du vackra stränder? Ta en båttur till Naxos! Det är den största ön i Kykladerna och ligger nära Mykonos. Jag älskar Agios Prokopios med sitt kristallklara vatten och mjuka sand. Plaka är en annan favorit – här kan du slappa i solstol under parasoll.

Kretas havsjuveler

Vill du se något riktigt speciellt? Åk till Kreta för dagen! Balos Beach har det mest turkosa vattnet jag sett. Elafonisi är också magisk med sin rosa sand. Det är en längre resa, men så värt det.

Rhodos gömda vikar

På Rhodos hittar du Anthony Quinn Bay. Den lilla viken har klart vatten och är perfekt för snorkling. Tsambika är en annan pärla med sin långa, mjuka sandstrand. Ta med dig picknick och njut av dagen!

Turkiets stränder lockar

Sugen på att korsa gränsen? I Bodrum finns härliga stränder bara en kort båttur bort. Jag gillar Bitez för dess kristallklara vatten. Gumbet är också trevlig om du vill ha mer liv och rörelse.

Tänk på att färjorna går tidigt på morgonen. Boka biljett dagen innan så du inte missar båten. Ta med badkläder, solskydd och vatten. Glöm inte att packa pass om du åker till Turkiet.

Vilken ö du än väljer får du en härlig dag med sol och bad. Missa inte chansen att utforska mer av Medelhavet under din semester på Mykonos. Det finns så mycket vackert att upptäcka!

Familjevänliga stränder på Mykonos

Platis Gialos – barnens paradis

Platis Gialos strand är perfekt för familjer. Vattnet är grunt och kristallklart. Här finns gott om restauranger och caféer längs stranden.

Du kan hyra solstolar och parasoller för en bekväm dag. Barnen kommer älska att plaska i det lugna vattnet.

Ornos – mysig vik för alla åldrar

Ornos är en annan härlig strand för familjer. Viken är skyddad med lugnt vatten. Det gör den perfekt för små simmare.

Du hittar många matställen och butiker nära stranden. Glöm inte att ta med picknickkorgen!

Kalafati – lugn och avkoppling

Vill du ha en lugnare dag? Då är Kalafati rätt val. Här är det mindre trängsel och mer avkoppling.

Stranden har kristallklart vatten och är långgrund. Ta med snorkelutrustning – barnen kommer älska att utforska undervattensvärlden.

Paraga – aktiviteter för alla

Paraga strand erbjuder något för hela familjen. Det finns både livliga och lugnare delar.

Prova på vattensporter eller bygg sandslott. När hungern slår till finns det gott om restauranger att välja mellan.

Tips för en säker stranddag

För en trygg dag på stranden:

  • Smörj in er ofta med solskydd
  • Drick mycket vatten
  • Håll alltid koll på barnen i vattnet
  • Ta med kontanter för mat och dryck
  • Packa en väska med strandutrustning

Med dessa tips kommer ni ha en underbar semester på Mykonos stränder. Glöm inte kameran – här finns massor av fina minnen att fånga!

Soldyrkan och matnjutning på Mykonos

Platis Gialos – Strandparadiset

Platis Gialos är en av mina favoritstränder på Mykonos. Här hittar du ett pärlband av tavernor och restauranger längs stranden. Du kan njuta av en läcker måltid medan du blickar ut över det kristallklara vattnet.

Vill du ha lite action? Prova på vattensporter som jetski eller parasailing. Det finns något för alla smaker här.

Psarou – Lyx och flärd

Psarou är en annan pärla du inte får missa. Här hittar du några av öns bästa matställen. Stranden är känd för sitt turkosa vatten och exklusiva atmosfär.

Ta en promenad längs strandpromenaden och kolla in de trendiga beachklubbarna. Nammos är en populär spot för både mat och fest.

Ornos – Familjevänligt och roligt

Ornos är perfekt om du reser med familjen. Stranden är grund och barnvänlig. Du hittar gott om tavernor och barer här också.

Prova på snorkling eller paddling. När du blir hungrig finns det massor av ställen att välja mellan, från enkel grekisk mat till lyxigare alternativ.

Agios Ioannis – Lugn och ro

Söker du lite mer avskildhet? Då är Agios Ioannis perfekt. Den här stranden är lugnare än de mer kända platserna.

Det finns några riktigt bra tavernor här. Njut av färsk fisk och en kall öl medan du tittar på solnedgången. Det är pure magi!

Kalafatis – Surfarnas paradis

Gillar du vågor? Då måste du till Kalafatis! Det är Mykonos bästa surfstrand. Här kan du hyra utrustning och ta lektioner om du vill.

Efter en dag på brädan finns det inget bättre än att slå sig ner på en av de lokala tavernorna. Missa inte att prova på färsk bläckfisk!

Tavernor och restauranger på Mykonos

Mykonos är ett matparadis. Här är några av mina absoluta favoriter:

  • Kiki’s Taverna: Gömd pärla vid Agios Sostis. Ingen el, bara grillad mat och amazing utsikt.
  • Avra Restaurant: Mysig trädgård i Mykonos stad. Prova deras moussaka!
  • Joanna’s Nikos Place: Familjeägd taverna på Platis Gialos. Äkta grekisk mat och vänlig service.
  • M-eating: Modern twist på grekiska klassiker. Boka i förväg, det blir snabbt fullbokat.

Kom ihåg att de flesta stränder har barer och restauranger precis vid vattnet. Du behöver aldrig gå hungrig eller törstig på Mykonos!

Vita stenar och branta väggar

Elafónisi

Elafónisi är en pärla på Mykonos. Här möts du av runda vita stenar och kristallklart vatten. Höga kalkväggar omger stranden och ger en otrolig vy.

Jag gillar verkligen lugnet här. Det känns som en oas bortom turistvimlet. Ta med dig en bok och njut av solen i stillheten.

Elafónisi-stranden

Ett stenkast bort hittar du Elafónisi-stranden. Även här finns vita stenar och branta klippor. Vattnet är lika klart som på grannstranden.

Jag tycker det här är ett bra ställe för dig som vill vara lite mer för dig själv. Det är ofta färre folk här än på huvudstranden.

Båda stränderna passar perfekt för en avkopplande dag. Ta med dig cyklop och simfötter om du vill – här finns massor att se under ytan! För dig som gillar att vara naken finns det också gott om plats för det.

Glöm inte kameran! Vyerna härifrån är helt magiska, särskilt i solnedgången.

Hitta din perfekta strand på Mykonos

Mykonos har något för alla strandälskare. Du hittar allt från lugna vikar till livliga partystränder.

Priserna kan vara höga under högsäsongen. Boka i förväg för att hitta bra erbjudanden på boende och solstolar.

Ta en moped för att utforska öns avlägsna stränder. Det ger dig frihet att upptäcka gömda pärlor bortom turiststråken.

Missa inte den magiska solnedgången från någon av västkustens stränder. Det är en upplevelse du sent kommer glömma.

Lyxiga villor med havsutsikt finns för den som vill bo exklusivt. Men det finns också budgetalternativ om du reser med snävare plånbok.

Tänk på miljön när du besöker stränderna. Ta med dig skräpet och lämna bara fotspår i sanden.

Utanför högsäsongen är stränderna lugnare och priserna lägre. Perfekt om du vill slippa trängseln.

Oavsett vilken strand du väljer kommer du hitta kristallklart vatten och mjuk sand. Mykonos stränder är bland Medelhavets finaste.

Packa solskydd, vatten och en god bok. Sedan är du redo för lata dagar i solen på någon av öns många vackra stränder.

Vanliga frågor om Mykonos stränder

Vilka stränder lockar flest besökare?

Paradise Beach och Super Paradise Beach är två av de mest välbesökta stränderna på Mykonos. De är kända för sina kristallklara vatten och livliga atmosfär.

Ornos Beach är också populär, särskilt bland familjer. Den har en skyddad vik och många restauranger i närheten.

Platis Gialos är en annan favorit. Här hittar du fina sandstränder och turkost vatten. Det är lätt att ta sig hit med buss från Mykonos stad.

Vilka stränder passar bäst för barn?

Agios Stefanos är en utmärkt strand för familjer. Den har lugnt vatten och är nära Mykonos stad.

Ornos Beach, som jag nämnde tidigare, är också bra för barn. Vattnet är grunt och det finns gott om faciliteter.

Platys Gialos är ett annat bra val. Här finns det massor av aktiviteter för barnen och vattnet är perfekt för simning.

Finns det lugna stränder för avkoppling?

Ja, det finns flera lugnare stränder på Mykonos. Agios Sostis är en av dem. Den ligger avskilt i norr och har en naturskön omgivning.

Fokos Beach är en annan lugn plats. Den är svårare att nå, men perfekt om du vill komma bort från folkmassorna.

Kapari Beach är också relativt ostörd. Den erbjuder vacker utsikt och är bra för solbad.

Kan man hyra solstolar och parasoll?

På de flesta populära stränderna kan du hyra solstolar och parasoll. Detta gäller särskilt för stränder som Paradise, Super Paradise och Platis Gialos.

Priserna kan variera beroende på säsong och strand. Det är ofta billigare att hyra tidigt på dagen.

På vissa mindre stränder kanske det inte finns uthyrning, så ta med egen utrustning om du planerar att besöka dessa.

Hur är det med mat och dryck vid stränderna?

De flesta stränder på Mykonos har gott om tavernor, restauranger och barer. Du hittar allt från enklare beach bars till lyxiga restauranger.

Paradise Beach och Super Paradise är kända för sina strandklubbar med mat och dryck.

Även på lugnare stränder som Agios Ioannis finns det ofta minst en taverna i närheten.

Kan man göra vattensporter på Mykonos?

Absolut! Många stränder erbjuder vattensporter. Platis Gialos och Elia Beach är bra ställen för detta.

Du kan prova på aktiviteter som vattenskidåkning, parasailing och jetski. Det finns också möjlighet att hyra kayaker och paddelbrädor.

Kalafatis Beach är särskilt populär för vindsurfing tack vare sina vindar.

Lämna en kommentar