Att göra på Spetses – 22 tips på aktiviteter & sevärdheter

Spetses är en pärla bland de grekiska öarna. Den ligger i Saroniska bukten och har en rik historia och vacker natur. Här finns mycket att upptäcka för både äventyrslystna och de som söker avkoppling.

Du kommer att hitta massor av saker att göra på Spetses, oavsett om du gillar stränder, vandring eller kultur. Ön erbjuder fina vandringsmöjligheter och en charmig bilfri gammal stad. Du kan också njuta av vackra solnedgångar och besöka historiska platser.

1. Besök Alkioni Spa

Vill du unna dig lite lyx under din vistelse på Spetses? Då måste du kolla in Alkioni Spa. Jag blev helt förälskad i detta ställe när jag besökte ön.

Spaet ligger i en vacker byggnad med utsikt över havet. Du kan välja mellan olika behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar och kroppspeelingar. Min favorit var den grekiska oljemassagen – den var helt magisk!

Efter behandlingen kan du koppla av i relaxavdelningen. Sitt i bastun, ta ett dopp i poolen eller njut av en kopp örtte på terrassen. Det är perfekt för att varva ner efter en dag på stranden.

Boka gärna i förväg, särskilt under högsäsong. Jag rekommenderar att komma lite tidigare för att hinna njuta av faciliteterna. Ta med dig badkläder om du vill använda poolen.

Alkioni Spa är verkligen en oas av lugn på Spetses. Det är det perfekta stället att ladda batterierna och få lite extra guldkant på semestern.

2. Upptäck Kloster Agios Nikolaos

På Spetses finns ett vackert kloster som du inte får missa. Jag älskar att besöka Agios Nikolaos-klostret när jag är på ön. Det ligger bara en kort promenad från hamnen och har en fantastisk utsikt över havet.

Klostret byggdes på 1700-talet och har en spännande historia. Du kan se gamla ikoner och vackra fresker inne i kyrkan. Jag blev imponerad av den detaljrika arkitekturen första gången jag var där.

När du besöker klostret, ta dig tid att utforska trädgården. Där finns fina blommor och fridfullt lugn. Det är en perfekt plats för att ta några bilder eller bara njuta av atmosfären.

Glöm inte att klä dig lämpligt när du går in i klostret. Täck axlar och knän av respekt för platsen. Jag brukar alltid ha med mig en sjal eller långärmad tröja för säkerhets skull.

Efter besöket kan du ta en tur med häst och vagn runt ön. Det är ett roligt sätt att se mer av Spetses charmiga omgivningar.

3. Promenera i Dapia hamn

Dapia hamn är hjärtat av Spetses och ett måste att besöka. Du hittar den livliga atmosfären längs hamnpromenaden. Här kan du njuta av utsikten över havet och de färgglada båtarna.

Ta en paus vid något av de många kaféerna eller barerna. Jag brukar alltid stanna till för en frappé och lite folklivsbevakning. Det är perfekt för att få en känsla av öns puls.

Missa inte att kolla in de vackra husen längs gatan. Arkitekturen är typisk för regionen och riktigt charmig. Jag älskar att strosa runt och beundra detaljerna.

På kvällen blir hamnen ännu mer magisk. Ljusen från restaurangerna speglas i vattnet och skapar en romantisk stämning. Det är min favoritplats för en kvällspromenad innan middagen.

4. Utforska det arkeologiska museet

Har du ett intresse för historia? Då måste du besöka det arkeologiska museet på Spetses! Jag blev fascinerad av alla fynd från antiken som finns där.

Du hittar museet i ett vackert neoklassiskt hus nära hamnen. Det är inte så stort, men packat med spännande föremål från öns forntid.

Jag rekommenderar att du tar dig tid att kolla in keramiken och smyckena. De är otroligt välbevarade och ger en fin inblick i livet förr i tiden.

En annan höjdpunkt är samlingen av antika mynt. Du kommer att häpna över detaljerna på dessa små konstverk.

Glöm inte att kolla in utställningen om öns sjöfartshistoria. Du får lära dig mer om Spetses viktiga roll under det grekiska frihetskriget.

Museet är perfekt för en regning dag eller när du vill ta en paus från solen. Det tar bara en timme eller två att gå igenom, men det är väl värt besöket.

Ta med kameran – det finns många fina fotomöjligheter både inne och utanför byggnaden. Och fråga personalen om tips, de är superkunniga och hjälpsamma!

5. Bada vid Zogeria Beach

Zogeria Beach är en av de vackraste stränderna på Spetses. Jag älskar att ta ett dopp i det kristallklara vattnet här. Det är verkligen en upplevelse du inte vill missa!

Stranden består faktiskt av två vikar. Den större har gott om grov sand längs hela sträckan. Den mindre viken är mer avskild och har en blandning av sand, jord och småsten.

När du anländer till Zogeria, stanna till och beundra utsikten uppifrån. Det är en grön vik med otrolig naturskönhet. På sommaren blir den en populär ankarplats för lyxyachter.

Ta med dig solskydd och vatten, för det finns inte mycket skugga här. Packa också en picknick om du vill stanna länge. Det finns inga restauranger precis vid stranden.

För att ta dig hit kan du hyra en skoter eller cykel. Det går också att ta en vattentaxi från hamnen. Oavsett hur du tar dig hit kommer du inte ångra besöket!

6. Vandra upp till Profeten Elias kyrka

En av mina favoritsaker att göra på Spetses är att vandra upp till Profeten Elias kyrka. Du hittar den på öns högsta punkt, 245 meter över havet. Utsikten härifrån är helt fantastisk!

Jag brukar börja min vandring tidigt på morgonen för att undvika hettan. Ta med dig gott om vatten och bekväma skor. Stigen är inte alltför svår, men den kan vara stenig på sina ställen.

När du når toppen möts du av en vacker vit kyrka med blå kupoler. Inuti finns fina fresker och ikoner. Ta dig tid att utforska kyrkans interiör och njut av den fridfulla atmosfären.

Glöm inte kameran! Utsikten över Spetses och havet är helt magisk. Du kan se hela ön och till och med fastlandet på en klar dag. Det är perfekt för att ta coola semesterbilder.

Efter besöket kan du ta en skön promenad tillbaka ner genom pinjeskogen. Lyssna på cikadorna och känn doften av timjan och oregano. Det är en upplevelse för alla sinnen!

7. Åk på båttur runt ön

En båttur runt Spetses är ett måste när du besöker ön. Du får se öns vackra kustlinje från ett helt nytt perspektiv. Jag rekommenderar starkt att hyra en mindre båt eller gå med i en guidad tur.

När du glider längs kusten kan du upptäcka gömda vikar och stränder som är svåra att nå från land. Det är perfekt för ett spontant dopp i det kristallklara vattnet.

Ett av mina favoritställen att stanna till på är den berömda Bekiri-grottan. Du kan simma in i grottan och bli förbluffad av de vackra färgerna inuti.

Glöm inte att ta med kamera! Utsikten över Spetses från havet är helt magisk, särskilt när solen börjar gå ner. Du kommer garanterat få några Instagram-värdiga bilder.

För att göra det enkelt kan du boka en taxibåt som tar dig runt ön. Det är ett smidigt sätt att se allt utan att behöva oroa dig för navigering.

8. Besök Spetses fyr

En promenad till Spetses fyr är ett måste när du besöker ön. Den ligger på öns sydöstra spets och erbjuder en fantastisk utsikt över havet och närliggande öar.

Jag rekommenderar att du tar med dig en kamera för att fånga de vackra vyerna. Fyren är särskilt vacker vid solnedgången, så planera gärna ditt besök till sen eftermiddag.

Du kan nå fyren till fots eller med cykel. Vägen dit är ganska kuperad, så se till att ha bekväma skor och ta med vatten. Det tog mig ungefär en timme att gå dit från Spetses stad.

Vid fyren finns det en liten picknickplats där du kan vila och njuta av utsikten. Jag brukar ta med mig en lätt matsäck och sitta där en stund.

Tänk på att fyren inte är öppen för allmänheten, men området runt omkring är fritt att utforska. Det är en perfekt plats för att koppla av och ta in öns skönhet.

9. Upptäck Bekiri-grottan

Bekiri-grottan är en av Spetses mest fascinerande naturliga sevärdheter. Du hittar den längs öns sydkust, och den är verkligen värd ett besök.

För att komma dit kan du hyra en båt eller delta i en guidad tur. Jag rekommenderar starkt att du tar med dig vattenskor, eftersom stenarna kan vara hala.

När du närmar dig grottan, kommer du att bli imponerad av dess storlek. Inuti väntar en magisk upplevelse med kristallklart vatten som skimrar i olika blå nyanser.

Ta med dig en vattentät kamera om du har en. Det finns gott om fina fotomöjligheter här. Simma runt och utforska grottans olika delar.

Efter besöket kan du njuta av en picknick på stranden intill. Det är ett perfekt sätt att avsluta äventyret. Glöm inte att ta med dig allt skräp tillbaka för att bevara platsens skönhet.

10. Smaka lokala delikatesser vid Poseidonion Grand Hotel

Du kan inte missa Poseidonion Grand Hotel när du besöker Spetses. Det imponerande hotellet är en ikonisk byggnad i hamnen.

Men det bästa är maten! Jag rekommenderar starkt att du äter på hotellets restauranger. På ”On the Verandah” kan du njuta av grekisk fusion-mat gjord på färska råvaror från hotellets egen trädgård.

Vill du prova något annorlunda? Kolla in Library Brasserie. Där serverar de modern grekisk och medelhavsinspirerad mat. Jag älskar deras nytolkningar av klassiska rätter.

Efter maten är det dags för en drink. Slå dig ner på Poseidonion Bar och beställ en av deras läckra cocktails. Utsikten över hamnen är oslagbar, särskilt i solnedgången.

Missa inte chansen att smaka på lokala specialiteter. Fråga personalen om dagens färska fångst eller vilka säsongsrätter de rekommenderar. Du kommer inte bli besviken!

11. Cykla längs öns kustvägar

Att cykla runt Spetses är ett härligt sätt att upptäcka ön. Du kan hyra en cykel i Spetses stad för en dag eller två. Det tar bara runt två timmar att ta sig runt hela ön, så du har gott om tid att stanna och njuta av vyerna.

Jag rekommenderar att du följer kustvägen. Den är relativt platt och bjuder på fantastiska utsikter över havet. Du kommer att passera små vikar och stränder där du kan ta en paus och svalka dig med ett dopp.

Ett av mina favoritställen att cykla till är den pittoreska gamla hamnen. Här kan du strosa runt på kullerstensgatorna och beundra de färgglada husen. Ta gärna en fika på något av de mysiga caféerna.

Glöm inte att packa med dig vatten och solskydd. Solen kan vara stark, särskilt mitt på dagen. Ett tips är att ge dig ut tidigt på morgonen när det är svalare och lugnare på vägarna.

12. Se Anargyrios och Korgialenios skola

Du får inte missa den historiska Anargyrios och Korgialenios skolan på Spetses. Jag blev helt fascinerad när jag besökte den. Byggnaden är imponerande och har en spännande bakgrund.

Skolan grundades 1927 och fick sitt namn efter två välgörare. Jag blev förvånad när jag fick veta att den bara hade 4 elever när den öppnade! Idag är den en viktig del av öns historia.

När du går runt på området, ta dig tid att beundra arkitekturen. Jag blev särskilt imponerad av de vackra trädgårdarna. Det känns som att ta ett steg tillbaka i tiden.

Visste du att skolan har varit inspelningsplats för flera filmer? ”The Lost Daughter” och ”Knives Out 2” spelades in här. Så coolt att gå i fotspåren av kända skådespelare!

Missa inte chansen att lära dig mer om Sotirios Anargyros, en av skolans grundare. Hans historia är fascinerande och ger en inblick i öns rika förflutna.

13. Njut av solnedgången vid Kaiki Beach

Du kan inte missa solnedgången vid Kaiki Beach på Spetses. Jag brukar alltid ta mig dit när dagen går mot sitt slut. Det är en magisk upplevelse!

Stranden ligger nära centrum och är lätt att nå. Du kan promenera dit på bara 20 minuter från hamnen Dapia. Perfekt om du vill ta en kvällspromenad innan solnedgången.

På Kaiki Beach finns det gott om bekvämligheter. Du kan hyra solstolar och parasoll om du vill komma tidigt och göra en heldag av det. Det finns också en strandbar där du kan köpa en drink att sippa på medan solen går ner.

Min favorittid att komma hit är strax innan solnedgången. Då kan du se hur himlen färgas i vackra nyanser av orange och rosa. Det är verkligen ett spektakel!

Ta med dig kameran, för vyerna här är otroliga. Jag lovar att bilderna kommer bli några av dina favoriter från resan.

14. Delta i Armata-firandet

Armata-firandet är en spännande händelse på Spetses som du inte får missa. Det äger rum i september varje år och firar en viktig sjöseger från 1822.

Jag har upplevt den fantastiska stämningen under festivalen. Du kommer att se en imponerande rekonstruktion av sjöslaget med fartyg och fyrverkerier i hamnen.

Hela ön fylls av festligheter under Armata. Du kan njuta av parader, konserter och traditionella danser. Maten och drycken flödar, och du får smaka på lokala specialiteter.

Mitt tips är att boka boende i god tid. Armata lockar många besökare och det blir snabbt fullbokat. Se till att du har en bra utsikt över hamnen för att inte missa något av spektaklet.

Ta med dig kameran – det här är minnen du vill fånga! Armata-firandet ger dig en unik inblick i öns historia och kultur.

15. Utforska Old Harbor

Old Harbor, eller Baltiza som den också kallas, ligger bara en och en halv kilometer från den nya hamnen Dapia. Jag älskar att strosa runt här och insupa den historiska atmosfären.

När jag besökte Old Harbor slogs jag av hur viktig den var för skeppsbyggandet under 1700- och 1800-talen. Det är fascinerande att se att denna tradition fortfarande lever kvar.

Ta en promenad längs kajen och beundra de vackra båtarna som ligger förtöjda här. Du kan se allt från traditionella fiskebåtar till lyxiga yachter.

Missa inte att kika in i de små butikerna och tavernorna som kantar hamnen. Jag brukar alltid stanna till för en kopp grekiskt kaffe och lite people-watching.

Om du gillar historia rekommenderar jag att du kollar in de gamla skeppsvarven. Det är som att resa tillbaka i tiden! Glöm inte kameran – utsikten över havet härifrån är magisk.

16. Ridning på stranden

Har du drömt om att rida längs havet? På Spetses kan du göra den drömmen till verklighet! Jag testade det själv och det var en fantastisk upplevelse.

Du kan boka en ridtur på stranden genom lokala stall. De erbjuder turer för både nybörjare och erfarna ryttare. Känslan av att galoppera i vattenbrynet är obeskrivlig!

Jag rekommenderar att du väljer en morgon- eller kvällstur. Då är temperaturen behaglig och ljuset magiskt. Se till att ha kameran redo – vyerna är otroliga!

Ridturen tar dig ofta längs vackra stränder som Agia Marina. Du får uppleva öns kustlinje från ett helt nytt perspektiv. Det är verkligen ett minne för livet!

Kom ihåg att bära långbyxor och bekväma skor. Solskydd är också viktigt. Och oroa dig inte om du aldrig ridit förut – guiderna är duktiga på att hjälpa nybörjare.

17. Upptäck Bouboulina Museum

Har du hört talas om den grekiska frihetskämpen Laskarina Bouboulina? På Bouboulina Museum får du chansen att lära känna denna fascinerande kvinna.

Museet ligger i hennes gamla hem, ett vackert 300 år gammalt hus mitt i Spetses stad. Jag blev imponerad av de välbevarade interiörerna och den fina Florentinska träskulpturen i taket.

Du kan se Bouboulinas personliga ägodelar, vapen och dokument från grekiska frihetskriget. Det finns också en samling antika böcker och porslin som är värd att kolla in.

Guiderna är kunniga och engagerade. De berättar spännande historier om Bouboulinas liv som sjökapten och krigshjälte. Du kommer garanterat lära dig något nytt!

Missa inte chansen att se utsikten från husets balkong. Härifrån har du en fin vy över hamnen och havet. Det är lätt att föreställa sig hur Bouboulina spanade ut över vattnet härifrån.

Jag rekommenderar starkt ett besök här. Det är en unik chans att uppleva en bit av grekisk historia på nära håll.

18. Besök kyrkan Panagia Armata

På en kulle ovanför Spetses gamla hamn hittar du den vackra kyrkan Panagia Armata. Jag blev förtjust i dess vita och gula fasad som sticker ut mot den blå himlen.

Kyrkan byggdes mellan 1824 och 1830 för att hedra en viktig sjöseger över osmanerna. När du klättrar upp för kullen får du en känsla av historiens vingslag.

Utsikten från kyrkans topp är fantastisk. Du ser över hamnen och havet bortom. Ta med kameran – det här är en perfekt plats för foton.

Inuti kyrkan möts du av vackra ikoner och fresker. Det är en fridfull plats att reflektera en stund. Jag brukar tända ett ljus när jag besöker.

Försök planera ditt besök till kvällen. Solnedgången härifrån är magisk och något du sent kommer att glömma.

19. Vindsurfa vid Agioi Anargyroi

Agioi Anargyroi är ett perfekt ställe för vindsurfing på Spetses. Du hittar fantastiska förhållanden för vattensporter här, särskilt vindsurfing.

Stranden har kristallklart vatten och vinden är ofta optimal för surfing. Du kan hyra utrustning direkt på stranden om du inte har med dig egen.

Jag rekommenderar att du kommer tidigt på morgonen. Då är vinden ofta bäst och du slipper trängas med andra surfare.

Nybörjare kan ta lektioner från lokala instruktörer. De är duktiga på att lära ut grunderna och får dig snabbt upp på brädan.

Efter surfingen kan du koppla av på stranden och njuta av den vackra utsikten. Ta med dig en picknick och gör en heldag av det!

20. Upptäck Ligoneri Beach

Ligoneri Beach är en av Spetses dolda pärlor som du inte får missa. Jag älskar den här stranden för dess lugna atmosfär och vackra omgivning. Du hittar den bara en kort bit från centrala Spetses.

Stranden består faktiskt av två delar, åtskilda av klippor. Den största delen har ett stort pinjeträd som ger härlig skugga. Jag brukar alltid slå mig ner där för att få lite svalka.

Vattnet är kristallklart och perfekt för ett uppfriskande dopp. Ta med dig snorkelutrustning om du vill utforska undervattenslivet. Jag har sett massor av färgglada fiskar här!

Ligoneri Beach är känd för sin renhet och lugna miljö. Det är sällan trångt här, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling.

Glöm inte att ta med dig picknick och dryck. Det finns inga faciliteter direkt på stranden, så det är bra att vara förberedd. Jag brukar alltid packa en kylväska med snacks och vatten.

21. Fotografera öns vackra vyer

Spetses är en fotoentusiasts dröm! Du hittar massor av vackra vyer att fånga med kameran. Jag älskar att ta bilder vid solnedgången från öns största strand. Ljuset är magiskt då!

En annan favoritplats är de charmiga gränderna i gamla stan. Kullerstensgatorna och de färgglada husen ger suveräna bilder. Glöm inte att fota de söta hästdroskorna som kör förbi!

För fantastiska panoramavyer rekommenderar jag att du tar dig upp till någon av öns höjder. Utsikten över havet och de omgivande öarna är helt otrolig. Ta med dig stativ för bästa resultat!

Hamnen är också värd ett besök med kameran. De traditionella fiskebåtarna och lyxiga yachter sida vid sida ger spännande kontraster. Missa inte heller att fota det vackra klostret från 1600-talet. Det är en riktig pärla!

22. Smaka på lokala viner

Du kan inte missa chansen att smaka på Spetses lokala viner. Jag rekommenderar starkt att du besöker någon av de mysiga tavernorna längs hamnpromenaden.

Prova det vita vinet Assyrtiko – det är en av mina favoriter. Det har en frisk smak med toner av citrus och mineral. Om du föredrar rött vin, testa Agiorgitiko. Det är fruktigt och mjukt.

Många tavernor erbjuder vinprovningar där du kan smaka på flera olika sorter. Det är ett kul sätt att upptäcka nya favoriter. Fråga personalen om tips – de delar gärna med sig av sin kunskap.

Glöm inte att njuta av vinet tillsammans med lokala ostar och oliver. Det är en perfekt kombination som verkligen får smakerna att komma fram. Skål och smaklig måltid!

Kulturella Upplevelser

Spetses har en rik historia och kulturarv att utforska. Du kan fördjupa dig i öns spännande förflutna och beundra lokal konst på flera platser.

Historiska platser

Jag rekommenderar starkt ett besök till Bouboulina-museet. Det är inrymt i hjältinnan Laskarina Bouboulinas 300 år gamla herrgård. Här får du en fascinerande inblick i hennes liv och roll i det grekiska frihetskriget.

Ta en promenad genom den bilfria gamla stan. Du kommer att älska de smala gränderna och de vackra neoklassiska byggnaderna. Det känns som att gå tillbaka i tiden.

Missa inte heller Spetses fyr. Den byggdes på 1800-talet och erbjuder en fantastisk utsikt över havet. Det är en perfekt plats för att ta foton och njuta av solnedgången.

Museum och konstgallerier

Spetses Museum är ett måste för dig som är intresserad av öns maritima historia. Här hittar du en imponerande samling av skeppsmodeller, nautiska instrument och lokala konstföremål.

För modern konst rekommenderar jag Galerie Melidoni. De ställer ofta ut verk av grekiska konstnärer. Det är en bra chans för dig att upptäcka samtida grekisk konst.

Besök också Chatzigianni Mexi-huset. Det är både ett museum och ett kulturcenter. Här kan du se utställningar om öns historia och kultur. De har ibland även konserter och andra evenemang.

Natur och Utomhusaktiviteter

Spetses bjuder på vacker natur och många utomhusaktiviteter. Du kan njuta av härliga vandringsleder och underbara stränder som passar alla smaker.

Vandringsleder

Jag älskar att utforska Spetses till fots! Det finns flera fina leder att välja mellan. Min favorit går från Spetses stad till fyren Fanari. Den tar ungefär en timme och har fantastisk utsikt över havet.

En annan härlig rutt är den som leder till Profitis Ilias-klostret. Du vandrar genom doftande tallskog och belönas med en storslagen vy över ön och havet. Ta med dig vatten och bekväma skor!

För en längre dagstur rekommenderar jag leden runt öns södra del. Du passerar flera vackra bukter och stränder på vägen. Packa picknick och ta många pauser för att bada.

Stränder och badplatser

Spetses har massor av härliga stränder att välja mellan. Min absoluta favorit är Agia Paraskevi. Den ligger lite avsides men är väl värd besöket med sitt kristallklara vatten och mjuka sand.

För barnfamiljer rekommenderar jag Kaiki Beach. Den har grunt vatten och flera tavernor precis vid stranden. Perfekt för en heldag med bad och god mat!

Vill du ha mer action kan du prova vattensporter vid Agia Marina. Här finns möjlighet att hyra kajaker, paddelbrädor och annat kul. Jag testade vindsurfing förra sommaren – så roligt!

Om du föredrar lugn och ro, ta dig till den lilla bukten Kouzounas. Den ligger söder om Spetses stad och är ofta nästan tom på folk. Ta med snorkel för att utforska undervattenslivet!

Lokal Mat och Dryck

Spetses erbjuder en unik smakupplevelse med traditionella grekiska rätter och lokala viner. Du kommer att älska den fantastiska maten och drycken som finns här!

Traditionella rätter

På Spetses kan du njuta av utsökt grekisk mat. Jag rekommenderar att du provar amygdalota, en lokal mandelkaka som är ljuvlig till efterrätt. En annan specialitet är fisksoppa, perfekt efter en dag på stranden.

Missa inte att besöka de charmiga tavernorna längs hamnpromenaden. Här kan du smaka på färsk fisk och skaldjur, grillad till perfektion. Prova octopus stifado, en härlig bläckfiskgryta med lök och tomater.

För en snabb lunch, testa en pita gyros. Det är en grekisk klassiker som du inte får missa. Och glöm inte att avsluta måltiden med en kopp stark grekiskt kaffe!

Vinprovning

Spetses har några fantastiska viner att erbjuda. Jag föreslår att du bokar en vinprovning för att uppleva de lokala smakerna.

Prova det vita vinet Assyrtiko, som har en frisk och mineralrik smak. Det passar perfekt till fisk och skaldjur. Om du gillar rött vin, testa Agiorgitiko. Det har toner av mörka bär och kryddor.

Många restauranger erbjuder vinprovningar där du kan lära dig mer om grekiska viner. Du får chansen att smaka på olika sorter och hitta din favorit. Det är ett roligt sätt att upptäcka nya smaker och lära sig om lokal vinkultur.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna om Spetses. Jag delar med mig av mina egna erfarenheter och tips för att hjälpa dig planera din resa.

Vilka är de bästa stränderna att besöka på Spetses?

Zogeria Beach är min favorit. Den har kristallklart vatten och en avslappnad atmosfär.

Agia Marina är också fin med sin långgrunda sandstrand. Perfekt för barnfamiljer.

Vad finns det för historiska platser att utforska på Spetses?

Kloster Agios Nikolaos är ett måste. Det ligger högt uppe med fantastisk utsikt över havet.

Det arkeologiska museet i Spetses stad är också intressant. Där får du lära dig mer om öns historia.

Kan man hyra skoter på ön Spetses och vilka är rekommendationerna?

Ja, det finns flera uthyrningsställen i Dapia hamn. Jag rekommenderar att du är försiktig och använder hjälm.

Kör sakta i staden och var uppmärksam på gående. Det är ett kul sätt att utforska ön!

Vilka lokala maträtter bör man prova när man besöker Spetses?

Prova färsk fisk på någon av tavernorna vid hamnen. Grillad bläckfisk är en av mina favoriter.

Missa inte heller amygdalota, en lokal mandelkaka som är supergod till kaffet.

Finns det guidade turer tillgängliga på ön Spetses?

Ja, det finns både vandringsleder och guidade turer. Jag rekommenderar en historisk rundtur i Spetses stad.

Du kan också hyra en båt med kapten för att utforska öns kustlinje.

Hur är shoppingmöjligheterna på Spetses?

Det finns många mysiga butiker i Spetses stad. Kolla in de lokala hantverksbutikerna för unika souvenirer.

Dapia hamn har också flera boutiquer med kläder och smycken. Perfekt för en shoppingrunda!

Lämna en kommentar